BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ο πόλεμος των Ρόουζ με την Αίτηση ΟΣΔΕ 2024 και ο βαρύς λογαριασμός

Ο πόλεμος των Ρόουζ είναι μια αμερικανική ταινία μαύρης κωμωδίας του 1989 σε σκηνοθεσία Ντάνι Ντε Βίτο και σενάριο Μάικλ Λίσον βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1981 του Γουόρεν Άντλερ. Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Ντάγκλας, Κάθλιν Τέρνερ και Ντάνι Ντε Βίτο.

polemos-roouz-gia-aithsh-OSDE

Γιάννης Πανάγος

4819
13

Ο πόλεμος των Ρόουζ με την Αίτηση ΟΣΔΕ του 2024 και ο βαρύς λογαριασμός που περιμένει τους αγρότες 

Η ταινία ακολουθεί ένα πλούσιο ζευγάρι με έναν φαινομενικά τέλειο γάμο. Όταν ο γάμος τους αρχίζει να διαλύεται, τα υλικά αγαθά γίνονται το κέντρο μιας εξωφρενικής και πικρής μάχης διαζυγίου. Τόσο στο μυθιστόρημα όσο και στην ταινία, το όνομα της οικογένειας του παντρεμένου ζευγαριού είναι το Ρόουζ και ο τίτλος είναι ένας υπαινιγμός για τις μάχες μεταξύ των αντιμαχόμενων Οίκων της Υόρκης και του Λάνκαστερ που διεκδικούσαν τον αγγλικό θρόνο κατά τον ύστερο Μεσαίωνα. Στη Γερμανία, η ταινία είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που ο γερμανικός της τίτλος "Der Rosenkrieg" έγινε συνώνυμος των διαζυγίων υψηλής σύγκρουσης και τώρα χρησιμοποιείται τακτικά στα μέσα ενημέρωσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 968 της Agrenda


Στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, το παρασκήνιο του ΟΣΔΕ καλά κρατεί, κι ας έχει μπει ο Ιούνιος χωρίς να έχει αποσαφηνισθεί, πότε θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων (μέσω των ΚΥΔ), ποια εφαρμογή θα υιοθετηθεί τελικά για την Ενιαία Αίτησης Ενίσχυσης 2024, αν θα στηριχθεί η ασφαλής ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr (δημόσιο νέφος) και πόσο θα στοιχίσει (για μια ακόμα φορά) στους αγρότες αυτή η υποχρέωση.

Είναι προφανές ότι η προώθηση όπως - όπως της τελευταίας πληρωμής, η ποιότητα της οποίας δεν κάνει κανέναν υπερήφανο και η επιστροφή επί της ουσίας στα παλιά συστήματα μηχανοργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, άνοιξε την όρεξη στους παλιούς εργολάβους του Οργανισμού, οι οποίοι διεκδικούν εδώ και κάποιες εβδομάδες ολοκληρωτική επιστροφή στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, ακόμα κι αν είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα εργαλεία τους είναι… σκουριασμένα.

Έτσι, αυτό που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στον οργανισμό πληρωμών έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη γνωστή κινηματογραφική ταινία «ο πόλεμος των Ρόουζ». Ως αυτιστικοί ανάδοχοι και αναθέτοντες, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των  αγροτών, ξεχνούν ότι έφτασε το καλοκαίρι και οι αγροτικές εργασίες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους και επιμένουν να «σκάβουν» τα δικά τους λαγούμια, σε μια διαμάχη που προκρίνει μόνα τα συμφέροντα κάποιων εργολάβων και των κολαούζων που τους ακολουθούν. 

Οι ίντριγκες και οι δολοπλοκίες έχουν γίνει καθεστώς, οι εντάσεις διαδέχονται η μια την άλλη, οι υπογραφές έχουν πάει περίπατο, η εμπιστοσύνη έχει γίνει άγνωστη λέξη και κανένας δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωριστεί… τον κώδικα του, ακόμα και εκείνοι που ξέρουν ότι αυτός είναι ασύμβατος με τις προδιαγραφές του gov.gr.  Οι συγκρούσεις  που ήδη βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη ανάμεσα στα στρατόπεδα των συμβούλων της πληροφορικής και οι οποίες ενθαρρύνονται συχνά από την αμφιλεγόμενη στάση κάποιων υπηρεσιακών, φέρνουν συνεχώς και σε πιο δύσκολη θέση τον υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν τον τελευταίο να έχει δώσει εντολή για την έναρξη της διαδιδικασίας υποβολής των δηλώσεων και μέσω των ΚΥΔ, μέχρι το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου. Η εντολή είναι καθαρή και προβλέπει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκλειστικά μέσω του gov.gr. Ωστόσο, η υπονόμευση στο παρασκήνιο συνεχίζεται. Η συνέχεια, επί της οθόνης.



Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

05-06-2024 12:07papousadiavastos

Βρε Παναγο συμβαίνουν τετοια πράγματα και εσύ δεν παίρνεις τίποτα απο αυτον το γάμο κρίμα βρε παιδί μου πολύ κρίμα...έστω κάτι βρε αδερφέ....

Απάντηση

04-06-2024 18:29Γιωργος

Μην μας γραφεις κατεβατά παναγο.τραβα μεσα στο υπουργειο,αν εχεις τα κακαλα-σιγα μην τα 'χεις- και ενημερωσε τους πως θα τους ξεφτιλισεις στο ageonews.αλλα πως ειναι δυνατον να το κανεις αφου απο εκει τρως.....!!!!!! Ο,τι γραφεις δικα τους λογια ειναι.ο,τι εχεις γραψει μεχρι τωρα ειναι με την δικη τους αδεια.σιγα μην σ'αφηνε η κυβερνηση προπαγανδας και φασισμου του μιστερ μπιν γερμανοτσολια γκαιμπελιστη κομπλεξικου,να γραφεις εσυ ο,τι θες.αυτοι λογοκρινουν και την ιδια τους την μανα.ζουνε και αναπνεουν με το αγχος τι θα γραφτει για αυτους.ειναι ολοι κομπλεξικοι.εχουν πληρωμενους τσατσους σε ολα τα μ.μ.εξαπατησης να παρακολουθουν και να ελεγχουν τα παντα,εσενα θα αφηναν απ'εξω που διαμορφωνεις-υποτιθεται γι'αυτους-αποψη και κατευθυνση στον αγροτικο κοσμο.α ρε αμοιρε ελληνα.κοιμασαι ορθιος.σε εχουν αποχαυνωσει με τα εμβολια που σου εκαναν,με την μυκονο,με τις ξεκωλες και ξωβυζες,με τα survivor-που και αυτα τα βαρετά τα βλεπεις για να δεις κανα κωλο και οχι γιατι σε ενδιαφερει το περιεχομενο,προσωπικα δεν τα εχω δει ποτε και ουτε προκειται,2 δευτερολεπτα κατα την αλλαγη καναλιου αρκουν να κανω εμετο-σε κοιμισαν με τσοντες,με διαφορες εκπομπες χαμηλοτατου επιπεδου,σε κοιμισαν με μαρκετ πας και οποια αλλη αηδια πας και τωρα περιμενεις ρε δυστυχε χαζεμενε να δουλεψει το οσδε......τραβα στις εκλογες και δωστου 82% να δουλεψει.ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΖΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

04-06-2024 14:10k

Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος να μπορεί να το φτιάξει το ΟΣΔΕ, λόγω υπερβολικής συνθετότητας των μέτρων της νέας ΚΑΠ και του Σ.Σ η εφαρμογή των οποίων πατάει στο λογισμικό. Τι ανταγωνισμός τεχνικών συμβούλων μπορεί να υπάρχει, αφού αυτοί 2-3 χρόνια τώρα το συζητούν και το αποτέλεσμα που προέκυψε έβαλε τον οπεκεπε σε επιτήρηση ? Εχουν πέσει όλοι από το ''νέφος'' τους με το κεφάλι προς τα κάτω, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη κάτω και νομίζουν ότι πετάνε.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

04-06-2024 14:08excel.gov.gr

Τι μου λές...!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση

04-06-2024 13:57AJ

Απέτυχαν το πείραμα «εγκατάλειψη ΟΣΔΕ», από 20 Μαίου η Αίτηση (ΑΡΘΡΟ 14/5/2024 ΠΑΝΑΓΟΣ). Οτι πεις Πανάγο. Δημοσιογραφός μην πω...Επίσης ο Αυγενάκης μας είπε ότι το σύστημα άνοιξε 1η Απριλίου (ψέμαααααα) άρα τωρα τελικά πρέπει να τελειώνει το ΟΣΔΕ 2 μήνες κ βάλε....ΑΥΤΑ!!!!!

Απάντηση

04-06-2024 13:32ΠΙΛΙΤΣΟΣ

Καλοί μου συνάνθρωποι, με όλα τα προβλήματα τα σοβαρά που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας και η χώρα μας γενικότερα. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΤΕ, ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Απάντηση

04-06-2024 13:00ΠΕΤΡΟΣ

ΑΦΟΥ Η GAIA ME ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ COGNITERA ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ.. ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.. ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΔΕΡΦΕ!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

04-06-2024 12:53Πανάγο ξέρεις εσύ

μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές