BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πολλές αδικίες και εύνοιες στην μοιρασιά 43 εκατ. ευρώ πέριξ Κάρλας

Αναστάτωση και διχόνοια έχει προκαλέσει στα χωριά της Κάρλας η πίστωση αποζημιώσεων ύψους 43 εκατ. ευρώ για τα κτήματα που έχουν μείνει ακαλλιέργητα μετά τον Daniel.

apozhmiwsh-karla-agrotwn

Γιάννης Πανάγος

1616
7

Έσπειρε διχόνοια η μοιρασιά 43 εκατ. ευρώ πέριξ Κάρλας, πολλές αδικίες και εύνοιες

Άλλοι είναι ακόμα στο νερό και έχουν μείνει απλήρωτοι, άλλοι έχουν σπείρει ξανά και αποζημιώθηκαν πλουσιοπάροχα, κάποιοι παλεύουν να πείσουν τους «ιδιοκτήτες» να τους αποδώσουν το «μερτικό» από τα «μισακά» και κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν πως ο γείτονάς τους που το περασμένο φθινόπωρο καλλιεργούσε σιτάρι, εισέπραξε για τα δύο επόμενα χρόνια αποζημίωση για βιομηχανική ντομάτα. Ακόμα, δεν είναι λίγοι οι αγρότες που άλλα περίμεναν και άλλα είδαν στους λογαριασμούς, όπως και αυτοί που πασχίζουν ακόμα να πείσουν την τράπεζά τους να τους αποδώσει την ακατάσχετη αποζημίωση, η οποία έχει περιέργως παρακρατηθεί. 

Έτσι, ενώ το ποσό των 43 εκατ. ευρώ δεν μοιάζει καθόλου μικρό για τα όσα στρέμματα είναι ακόμα κάτω από το νερό, ο τρόπος που έχει γίνει η κατανομή του ποσού, μάλλον έχει αδικήσει πολλούς και έχει ευνοήσει προκλητικά κάποιους άλλους. 

Από τις πρώτες ώρες, μετά την πίστωση των αποζημιώσεων το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουνίου, τα τηλέφωνα της Agrenda «έσπασαν» από επώνυμες διαμαρτυρίες. 

Αναφέρεται για παράδειγμα παραγωγός με 14 στρέμματα αμύγδαλα που με βάση τις ανακοινώσεις περίμενε να λάβει 20.300 ευρώ και του πιστώθηκαν 2.728 ευρώ. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν παραγωγοί οι οποίοι έλαβαν στο ακέραιο τα υπεσχημένα, καθώς τα ποσά ανταποκρίνονται στη στρεμματική ενίσχυση που είχε προβλεφθεί για κάθε καλλιέργεια επί δύο (διετία).

Αποδέκτες των διαμαρτυριών έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τόσο οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, όσο και οι τοπικοί βουλευτές που βλέπουν το αποτέλεσμα να αδικεί την απλόχερη πολιτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση επί του θέματος. 

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

08-06-2024 00:57ΛΕΩΝΙΔΑΣ

O DORYFOROS τυφλός είναι? Μάλλον κώλυσε πάνω από την Καρλα? Στη γειτονική Νέα ΑΓΧΊΑΛΟ, ΔΕΝ ΕΊΔΕ ΚΑΝΈΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΈΝΟ ΑΓΡΌ? ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΊ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ....με όλα τα δένδρα αποξηραμένα,. στο 100%... ΓΙΑΤΙ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ? Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ, ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ.. Για επανεξετάστε την κατάσταση......και διορθώστε το ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ.....

Απάντηση

07-06-2024 14:17Γιώργος

Αν έχουν αποδείξεις ότι ο γείτονας πήρε λεφτά που δεν έπρεπε να πάνε να τον καταγγείλουν και πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα γι'αυτους που κλέβουν γιατί μπορεί να μη φοβούνται το κράτος που είναι μπουρδέλο αλλά θα φοβηθούν τον γείτονα τον συγχωριανό τον γνωστό που αδικείτε και δεν έχει να φάει

Απάντηση

07-06-2024 11:53Ελένη

Κάνανε τέτοιο πράμα οι άριστοι δεν το νομίζω αφού τα κάνουν όλα τόσο τέλεια αφού είναι τόσο Άριστοι… σε ρουσφέτι και συναλλαγή . . Οχι στην αποχή οχι στο λευκό δύναμη στην αντιπολίτευση και ειδικά στα μικρά κόμματα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

07-06-2024 10:01Κτηνοτροφος

Γιατί περίμενε κάποιος κάτι καλύτερο από αυτούς απλά την Κυριακή ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΈΣ ΟΠΩΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ και συνεχίζουν να το κάνουν

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές