BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πολύ κοντά το άγγιγμα αγροτών για αχρεωστήτως καταβληθέντα του 2021

Ολοκληρώθηκαν οι διοικητικοί, επιτόπιοι και διασταυρωτικοί μηχανογραφικοί έλεγχοι για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά του 2021 και αρχίζουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι ανακτήσεις χρημάτων ή οι συμψηφισμοί ποσών με μελλοντικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στις 10 Ιουλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

αγγιγμα

12968
14

Πλησιάζει το πρώτο  άγγιγμα σε αγρότες για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα του 2021 τι λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ 

Όσοι αγρότες πιστεύουν πως αδικούνται, έχουν ένα μικρό περιθώριο μέχρι τις 17 Ιουλίου ώστε να καταθέσουν έγγραφη παρατήρηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή  https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/upap στην οθόνη Αχρεώστητα στο μενού ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 με την επιλογή «Υποβολή έγγραφων παρατηρήσεων» με επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία, που να ενισχύουν τα επιχειρήματά τους.

Αναλυτικότερα,  ο Οργανισμός Πληρωμών ενημερώνει πως σε εφαρμογή του άρθρου 63 του Καν. (ΕΕ) 1306/2016, προχωρά στη διαδικασία σχετικά με αχρεώστητα ή παρατύπως καταβληθέντα ποσά και οφειλές από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2021.

Για την ενημέρωση των παραγωγών, αναρτήθηκαν οι έγγραφες προσκλήσεις – ειδοποιήσεις διαπίστωσης στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» για τους γεωργούς που εμπίπτουν στην εν λόγω κατηγορία.

Η κοινοποίηση της πρώτης ειδοποίησης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών, από την ανάρτησή της στο λογαριασμό του υπόχρεου στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» στο πληροφοριακό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab 

Αχρεώστητα > Οικονομικό έτος 2024> Ενημέρωση Οφειλών.

Αναλυτικότερα χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες:

  • Αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντα ποσά
  • Οφειλές από διοικητικές κυρώσεις
  • Οφειλές από κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης

Οι γεωργοί μπορούν να  υποβάλουν έγγραφες παρατηρήσεις έως  18/07/2024 στην ηλεκτρονική εφαρμογή  https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/upap στην οθόνη Αχρεώστητα στο μενού ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 με την επιλογή «Υποβολή έγγραφων παρατηρήσεων» με επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία, που να ενισχύουν τα επιχειρήματά τους.

Σε περίπτωση μη καταβολής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και μη υποβολής έγγραφων παρατηρήσεων, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, ή σε περίπτωση που οι έγγραφες παρατηρήσεις κριθούν αβάσιμες, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα προχωρήσει την διαδικασία ανάκτησης κατά περίπτωση βάσει του Ν.2520/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σε περίπτωση άλλης αναγνωρισμένης και εκκαθαρισμένης απαίτησης του δικαιούχου σε βάρος του Ε.Λ.Ε.Γ.Ε.Π., πραγματοποιείται συμψηφισμός μέχρι είσπραξης του συνολικά οφειλόμενου ποσού, λαμβάνοντας υπόψη τη συναίνεση, για το σκοπό αυτό, όπως αποτυπώνεται στο σημείο Ζ1 «Δηλώσεις και ανάληψη υποχρεώσεων» των κατ’ έτος υποβαλλόμενων Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης.

Βάσει του άρθρου 63 παρ.3 του Καν.(ΕΕ) 1306/2013, δεν συνεχίζεται η διαδικασία των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών αν το ποσό που πρέπει να ανακτηθεί από τον δικαιούχο στο πλαίσιο συγκεκριμένης πληρωμής για ένα καθεστώς ενίσχυσης, χωρίς τους τόκους, δεν υπερβαίνει τα 100 EUR, εκτός των οφειλών από διοικητικές κυρώσεις και κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης.

Σε περίπτωση που κάποιος παραγωγός δεν έχει προσωπικό λογαριασμό, για να είναι δυνατή η είσοδός στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα

https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ στην επιλογή “Εγγραφή”.

Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2019 ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό.

Σχόλια (14)
Προσθήκη σχολίου

10-07-2024 23:30Δημήτρης

Τέτοια κοπρόσκυλα δεν έχουν περάσει από τον τόπο αυτό εστηλαν να πληρώσουμε της επιδότησης στο ρεύμα πού έδωσαν το 23 τεμεκ επιδότηση αφού πήγαν τή κιλοβατώρα από 0,65στο 17 απατεώνα Σκυλακάκη σε λίγο δεν θα έχεις πού να κρυφτείς άντε γεια

Απάντηση

10-07-2024 22:46k

'Η τα δίνετε τα αχρεωστήτως του 2021 εσείς οι παρανομούντες αγροτοκτηνοτρόφοι ή κλείνουν τον Οπεκεπέ τώρα γι αυτό και δεν ξαναπαίρνετε μία μελλοντικά. Δεν έχετε ξαναδώσει με αυτό τον τρόπο, αλλά μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η ελλάδα για εσάς αλλά τι μπορείιτε να κάνετε εσείς για την ελλάδα.....Για να σηκώσει ο αντετοκουμπος την σημαία.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

10-07-2024 22:30Αγρότισσα

Τι περιμένετε παιδιά από αυτούς προκοπή.Παμε από το κακό στο χειρότερο.Εμεις περιμένουμε τις δασώσεις του 22 10 ημέρες συν την μεγάλη καθυστέρηση που είχαμε όλοι, φαίνονται στο ταxis net αλλά εμείς τίποτε.Ψαχνοντας μάθαμε σήμερα ότι μπήκαν δήθεν σε ένα παλιό λογαριασμό στην αγροτική τράπεζα,κ ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.Αν είναι δυνατόν;Η αγροτική τράπεζα έχει κλείσει τόσα χρόνια ποιός η ποιοί τα σουφρωσαν δεν ξέρω αλλά εμείς τα κλαίμε αισχος.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

10-07-2024 22:15Έλλην

Δηλαδή το σύστημα δουλεύει τέλεια για να πάρουν απλά χαλάει όταν είναι να δώσουν

Απάντηση

10-07-2024 22:04Νίκος

Μας δώσατε ψυχουλα καί ζητάτε Καί εξήγησης από τό φτωχό λαό Γαμοτο μουνι πού σάς πέταγε Όλους ρεμουλιμεντα.

Απάντηση

10-07-2024 21:40Νίκος

Η αγρότες καί ή κτηνοτροφη σάς βγάλανε τά Μάτια γαμοτη Παναγίας μουνόπανα κρητηκοκυβςρνηση τά κάνατε πουτανα Καί σάς φταίνε οι αγροτοκτηνοτροφη. Αρε καραμπίνα πού θέλετε όλοι στήσιμο Στο μησο μέτρο να ησυχάσει ό λαός Παλιοτομαρα δεν αφήσατε τηποτα είστε καί Απο Πάνο τά φάγατε όλα καί στο τέλος Ζητάτε εξειγεισεις από τό φτωχό λαό Χαλαλι σας πού στο διαολο θα πάτε θά τά Πληροσετε λημοκοντορη τεραταααααααα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

10-07-2024 17:35Κτηνοτροφος

Αφού γράφει το πρόστιμο ότι αν δεν συμψηφιστουν για τα επόμενα 3 χρόνια θα διαγραφεί. Γιατί κάποιος να προβεί να το πληρώσει?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές