BACK TO
TOP
Θεσμικά

Έλληνες στην Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωβουλής θέλει η ΕΘΕΑΣ

Η ΕΘΕΑΣ απέστειλε επιστολή προς τα κόμματα και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές με θέμα την «ανάγκη συμμετοχής Ελλήνων Ευρωβουλευτών στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την περίοδο 2024-2029», καθώς κρίνεται σημαντική για την κρισιμότητα των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει την επόμενη περίοδο το Ευρωκοινοβούλιο για τον πρωτογενή τομέα, τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της χώρας μας.

EU-Parliament2

10
0

Η επιστολή: 

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι Προέδροι,
Αξιότιμοι Ευρωβουλευτές,

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ήταν τα θέματα του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα:

  • τα σημαντικά προβλήματα από το πρώτο έτος εφαρμογής της ΚΑΠ 2023-2027
  • οι εκτεταμένες ζημιές από την κλιματική κρίση και οι αρνητικές επιπτώσεις αυτής, στο εισόδημα των αγροτών
  • η άνιση μεταχείριση των ευρωπαίων αγροτών, ως προς τις προϋποθέσεις και τους κανόνες παραγωγής προϊόντων, σε σχέση με όσα εισάγονται από χώρες με ελαστικότερες απαιτήσεις.

Και για τα τρία ανωτέρω θέματα, υπήρξε σημαντικός διάλογος και προτάσεις από την πλευρά των κομμάτων και των Ευρωβουλευτών. Ως εκ τούτου, αναμένεται λοιπόν, πως θα αποτελέσουν θέματα προτεραιότητας προς συζήτηση στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, που έχει πλέον καθοριστικό ρόλο στην ψήφιση του θεσμικού πλαισίου της ΚΑΠ.

Η σημαντικότητα και η κρισιμότητα των θεμάτων των αγροτών, οδήγησε την προηγούμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, στις τελευταίες επείγουσες συνεδριάσεις της να προβεί σε μικρή διόρθωση των προβλημάτων εφαρμογής της ΚΑΠ. Όμως, πρέπει να τονισθεί ότι στην προηγούμενη θητεία των Ευρωβουλευτών δεν υπήρξε κανένα τακτικό μέλος από Έλληνα Ευρωβουλευτή στην αρμόδια  Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διάθεση υποτίμησης της σημασίας κανενός παραγωγικού τομέα, ως  ΕΘΕΑΣ, εκπροσωπώντας θεσμικά τους Έλληνες αγρότες και τους  Συνεταιρισμούς, σας ζητάμε ενόψει της συγκρότησης της νέας μόνιμης Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου, όπως μεριμνήσετε και να προωθήσετε τη συμμετοχή κάποιου από τους Ευρωβουλευτές, που εξέλεξε το κόμμα σας, να συμμετάσχει σε αυτήν.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή Ευρωβουλευτών από τη χώρα μας στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, είναι σημαντική για την κρισιμότητα των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει την επόμενη περίοδο το Ευρωκοινοβούλιο για τον πρωτογενή τομέα, τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της χώρας μας».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές