BACK TO
TOP
Θεσμικά

Με χάρτες της Google και ψέματα γίνεται να βγουν φέτος δηλώσεις ΟΣΔΕ;

Από πατάτα σε πατάτα κι από ξεφτίλα σε ξεφτίλα οδηγείται η φετινή διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με τα «συστήματα» του «τεχνικού συμβούλου» που ανέλαβε ξαφνικά να δώσει τη δική του «τεχνογνωσία» στο όλο ζήτημα, να έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την ίδια την κυβέρνηση.

google-osde-xartes

Γιάννης Πανάγος

2046
3

Τελευταία παλινωδία στο δρόμο της ασυνέπειας που βαδίζει το τελευταίο διάστημα ο Οργανισμός Πληρωμών, η υπόθεση με τους φωτοχάρτες που είναι απαραίτητοι για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Στην αρχή η εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024, συνοδεύτηκε από κάτι «ψευτοχάρτες» του 2017 τους οποίους μάλιστα η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έσπευσε με ανακοίνωσή της να υπερασπιστεί.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 975 της Agrenda

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε πανηγυρικά ότι οι χάρτες του 2017 αντικαταστάθηκαν με τους χάρτες των ετών 2021 και 2022. Σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου, στην εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ «τρέχουν» οι χάρτες της Google. Τέτοια ξεφτίλα! Κατά τα λοιπά, μ’ αυτή την υποστήριξη, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων και βέβαια οι αγρότες, θα πρέπει να ολοκληρώσουν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα εργάσιμων ημερών, τις αιτήσεις για της χρονιάς. Αδύνατον.


Σήμερα (Τετάρτη 24 Ιουλίου) οι επιτελείς του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε ανοιχτή συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί στη Θεσσαλονίκη, καλούνται να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των ΚΥΔ για το πως έχει η κατάσταση με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Δηλαδή να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα περάσουν δύσκολα.

Έμπειροι ιδιοκτήτες ΚΥΔ με βαθιά γνώση των πληροφορικών συστημάτων γύρω από το θέμα των δηλώσεων, διαβεβαιώνουν ότι αυτό το μηχανογραφικό σύστημα (και όχι μόνο η εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024) δεν έχει καμιά τύχη. Κουβαλάει όλα τα προβλήματα που είχε και πριν το 2021, φιλοξενείται σε αργούς και παλιάς τεχνολογίας ιδιωτικούς servers, κινείται με ρυθμούς χελώνας και δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν διαχειριστή (ΚΥΔ) να κάνει τη δουλειά του.

Το που θα καταλήξει όλο αυτό και πως θα επιδράσει στη φετινή διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων και στις πληρωμές των αγροτών, είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και τους επιτελείς του Μαξίμου που δεν είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένες λογικές και παρέες.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

24-07-2024 12:45Αντρεας Πριγκηπας

γιατι οι χαρτες της google τι προβλημα έχουν; Το θεμα ειναι να γινεται σωστα η δουλεια. Και επιτελους ας σταματησει ο πολεμος των εταιρειων για το καλο του αγροτη

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

24-07-2024 11:57paparologos

έεε αντάξει δεν είναι και excel...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές