BACK TO
TOP
Θεσμικά

Οι νέοι εκπρόσωποι στον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας συζητήθηκε ο ορισμός εκπροσώπων της Π.Ε.Δ. ως μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Ανώνυμη Εταιρεία (Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.)

nikos-sakkas

41
0

Εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στο Δ.Σ. του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. – σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση - ορίστηκαν οι:

Τακτικά μέλη:

Νικόλαος Σακκάς – Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Δ. Τρικκαίων

Δημήτριος Νασίκας – Γραμματέας Δ.Σ. ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Δ. Ρήγα Φεραίου

Αναπληρωματικά μέλη:

Ιορδάνης Εσκίογλου – Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Δ. Φαρσάλων (αναπληρωτής Ν. Σακκά)

Μιχαήλ Μιτζικός – Δήμαρχος Δ. Νότιου Πηλίου (αναπληρωτής Δ. Νασίκα)

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η Π.Ε.Δ. έχει δύο εκπροσώπους στο Δ.Σ. του ΟΔΥΘ, ενώ η Περιφερειακή Ένωση Θεσσαλίας είναι ο πρώτος φορέας που όρισε επισήμως μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Μετά την απόφαση ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και δήμαρχος Τρικκαίων Ν. Σακκάς υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό το ότι ως ΠΕΔ Θεσσαλίας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετέχουμε στον Οργανισμό, για να διαχειριστούμε τα ύδατα της περιφέρειάς μας και να ασχοληθούμε ακόμη πιο ενεργά με τα αναγκαία έργα στην περιοχή μας».
Επισημαίνεται πως σύμφωνα με το νόμο σύστασης, σκοπός του ΟΔΥΘ είναι «η εποπτεία και η υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού και Κινδύνου Πλημμύρας, το Στρατηγικό Σχέδιο Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, ο συντονισμός και η συνεχής επίβλεψη της εφαρμογής των μέτρων προστασίας και διαχείρισης των υδάτων, καθώς και η χορήγηση αδειών χρήσης ύδατος».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές