BACK TO
TOP
Θεσμικά

Παράταση έως 12 Αυγούστου για προγράμματα ΟΕΦ ζητά η ΕΘΕΑΣ

Παράταση τουλάχιστον 10 εργάσιμων ημερών ήτοι μέχρι τις 12 Αυγούστου για την υποβολή των προγραμμάτων Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) ζητά η ΕΘΕΑΣ καθώς η σχετική προθεσμία σύμφωνα με την προκήρυξη λήγει στις 30 Ιουλίου.

360_F_578056728_vFCQAIiH07fF3PJ71U2yoIJgakV52IfW

19
0

Παράταση τουλάχιστον 10 εργάσιμων ημερών ήτοι μέχρι τις 12 Αυγούστου για την υποβολή των προγραμμάτων Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) ζητά η ΕΘΕΑΣ καθώς η σχετική προθεσμία σύμφωνα με την προκήρυξη λήγει στις 30 Ιουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΕΘ.Ε.Α.Σ. (22.07.2024) με θέμα τη δημοσιοποίηση της απόφασης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης/συμμετοχής των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), είχε επισημανθεί το εξαιρετικά ασφυκτικό και πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα των μόλις 10 εργάσιμων ημερών, που έχουν στη διάθεσή τους οι Ελαιοκομικοί Φορείς για τη σύνταξη και την υποβολή των προγραμμάτων.

Τη Δευτέρα (29/07), η ΕΘ.Ε.Α.Σ. επαναφέρει το εν λόγω θέμα, αποστέλλοντας επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ενόψει εκπνοής της προθεσμίας.

Λαμβάνοντας υπόψη, πως δεν είχε προηγηθεί καμία προκαταρκτική διαδικασία ενημέρωσης για το περιεχόμενο της απόφασης, ούτε υπήρξε και καμία διαβούλευση, καθίσταται σαφές πως οι ενδιαφερόμενοι ήταν αδύνατον, εντός 10 εργάσιμων ημερών και εν μέσω αδειών των εταιρειών προμηθευτών κ.λπ. να επιλέξουν ένα μόνο επιχειρησιακό πρόγραμμα και να προβούν στην ανάλογη κατάθεση της πρότασης, συνοδευόμενη από τεχνικά στοιχεία και ακριβείς προσφορές.

Επίσης, η απόφαση με τους όρους συμμετοχής που περιέχει, δεν διευκολύνει τους φορείς ορεινών και νησιωτικών περιοχών, ενώ δεν έχει καμία πρόνοια για τους νεοσύστατους φορείς ή τη συνεργασία μικρών φορέων για την κατάθεση από κοινού προγράμματος.

Ως εκ τούτου, με γνώμονα τη στήριξη των Ελαιοκομικών Συνεταιρισμών και Οργανώσεων Παραγωγών, η ΕΘ.Ε.Α.Σ. κρίνει απαραίτητη τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών, ήτοι μέχρι τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 για την αποφυγή απώλειας κοινοτικών ενισχύσεων και ίσης μεταχείρισης όλων των ΟΕΦ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές