BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αυγουστιάτικα μπλόκα στη Θεσσαλία, πιθανή η συνάντηση με Τσιάρα

Τριήμερο κινητοποιήσεων αλλά και ζυμώσεων ενόψει πιθανής συνάντησης με τον υπουργό Κώστα Τσιάρα για τους αγρότες στον Θεσσαλικό κάμπο, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι είτε με τα ποσά που έλαβαν από τον ΕΛΓΑ την περασμένη βδομάδα, είτε επειδή ακόμη δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος, 11 μήνες μετά τις εκτεταμένες καταστροφές από τις πλημμύρες.

agrotes_karditsa

670
0

Στις 30 Ιουλίου, δεκάδες αγρότες από την Καρδίτσα πραγματοποίησαν κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα στον κόμβο του Ε65. Ξεχωριστό «παρών» έδωσαν οι κτηνοτρόφοι που ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, λόγω των προϋποθέσεων που θέτει το πρόγραμμα 5.2, το οποίο κρίνεται ως ανεπαρκές.

Αντίστοιχα σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 11:00 το πρωί γίνεται κινητοποίηση στα Φάρσαλα ενώ την Πέμπτη αναμένονται αντίστοιχες κινήσεις από τους Λαρισαίους στον κόμβο Πλατύκαμπου. 

Οι ανεπαρκείς κατά τον αγροτικό κόσμο αποζημιώσεις που πίστωσε ο ΕΛΓΑ για ζημιές από Ντάνιελ και Ελίας την περασμένη Πέμπτη 24 Αυγούστου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε καλοκαιριάτικα το ποτήρι, με συνέπεια να αποφασιστεί κατ’ αρχάς η άμεση επιστροφή των τρακτέρ στους δρόμους, ανοίγοντας νέο χορό κινητοποιήσεων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Πλατύκαμπου  έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 19:00, ενώ στις 30 Ιουλίου οι αγρότες από την Καρδίτσα βγήκαν στον Ε65 στο ύψος του Δέλτα. Ανάλογες ζυμώσεις γίνονται και στα Φάρσαλα, όπου μετά από συγκέντρωση στην αίθουσα του ΤΟΕΒ, αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί με αγροτικά μηχανήματα στην περιοχή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές