BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αγωγή εις βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ για διαφυγόντα κέρδη καταθέτουν εντός της ημέρας 200 ΚΥΔ, τραγικό το ΟΣΔΕ 2024

Αγωγή σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ καταθέτουν σήμερα τα ΚΥΔ για την απόλυτη καταστροφή της νέας εφαρμογής του ΟΣΔΕ 2024 που δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση των φετινών δηλώσεων, την ώρα που οι εταιρείες υποδοχής των δηλώσεων (ΚΥΔ) απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους κάθε μία για το σκοπό αυτό.

0022

2851
2
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν πάνω από 180 εταιρείες συμβούλων με Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να καταθέτουν την αγωγή διεκδικώντας τεράστια ποσά αποζημίωσης (Διαφυγόντα κέρδη) από τον Οργανισμό Πληρωμών.

Όλα έρχονται μετά το πισωγύρισμα που επέλεξε η διοίκηση του Οργανισμού στα συστήματα διαχείρισης του ΟΣΔΕ και την απολύτως αντιλειτουργική εφαρμογή που αποφάσισε να επιβάλει για τις φετινές δηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι για δικαστική προσφυγή σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ με το ίδιο αντικείμενο είχε κάνει με ανακοίνωσή της στις αρχές Ιουλίου και η ΕΘΕΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΕΘΕΑΣ αναφέρονταν ότι «για το κόστος λειτουργίας των ΚΥΔ για τους 3,5 μήνες που είμαστε αδικαιολόγητα ανενεργά, θα το διεκδικήσουμε νομικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν θα το μεταφέρουμε στους Συνεταιρισμούς και τους αγρότες μέλη μας».

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 977 της Agrenda

Nωρίτερα το Agronews έγραφε:

Με χάρτες της Google και ψέματα γίνεται να βγουν φέτος δηλώσεις ΟΣΔΕ;

Από πατάτα σε πατάτα κι από ξεφτίλα σε ξεφτίλα οδηγείται η φετινή διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με τα «συστήματα» του «τεχνικού συμβούλου» που ανέλαβε ξαφνικά να δώσει τη δική του «τεχνογνωσία» στο όλο ζήτημα, να έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την ίδια την κυβέρνηση.

Τελευταία παλινωδία στο δρόμο της ασυνέπειας που βαδίζει το τελευταίο διάστημα ο Οργανισμός Πληρωμών, η υπόθεση με τους φωτοχάρτες που είναι απαραίτητοι για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Στην αρχή η εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024, συνοδεύτηκε από κάτι «ψευτοχάρτες» του 2017 τους οποίους μάλιστα η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έσπευσε με ανακοίνωσή της να υπερασπιστεί.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε πανηγυρικά ότι οι χάρτες του 2017 αντικαταστάθηκαν με τους χάρτες των ετών 2021 και 2022. Σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου, στην εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ «τρέχουν» οι χάρτες της Google. Τέτοια ξεφτίλα! Κατά τα λοιπά, μ’ αυτή την υποστήριξη, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων και βέβαια οι αγρότες, θα πρέπει να ολοκληρώσουν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα εργάσιμων ημερών, τις αιτήσεις για της χρονιάς. Αδύνατον.


Σήμερα (σσ. Τετάρτη 24 Ιουλίου) οι επιτελείς του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε ανοιχτή συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί στη Θεσσαλονίκη, καλούνται να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των ΚΥΔ για το πως έχει η κατάσταση με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Δηλαδή να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα περάσουν δύσκολα.

Έμπειροι ιδιοκτήτες ΚΥΔ με βαθιά γνώση των πληροφορικών συστημάτων γύρω από το θέμα των δηλώσεων, διαβεβαιώνουν ότι αυτό το μηχανογραφικό σύστημα (και όχι μόνο η εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024) δεν έχει καμιά τύχη. Κουβαλάει όλα τα προβλήματα που είχε και πριν το 2021, φιλοξενείται σε αργούς και παλιάς τεχνολογίας ιδιωτικούς servers, κινείται με ρυθμούς χελώνας και δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν διαχειριστή (ΚΥΔ) να κάνει τη δουλειά του.

Το που θα καταλήξει όλο αυτό και πως θα επιδράσει στη φετινή διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων και στις πληρωμές των αγροτών, είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και τους επιτελείς του Μαξίμου που δεν είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένες λογικές και παρέες.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

06-08-2024 13:43Καρκανιας Παντελης

Πιστεύετε ότι μπορεί να εξυπηρετήσει αυτά που αναφέρεται αν ναι θέλω να μιλήσουμε τηλ 6909144901 θέλω απόδειξη ότι δεν είναι απάτη ευχαριστώ καλημερα

Απάντηση

06-08-2024 13:38Πανουση σωτηρια

Απαραδεκτο ,δε εχουμε πσρει ευρω και ζητανε οσδε .Ντοπή τους ...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές