BACK TO
TOP
Θεσμικά

Στα σκαριά Επιτροπή με θεσμικό ρόλο για κρίσεις στην κτηνοτροφία

Αποφάσεις για συγκρότηση Επιτροπής όπως ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός έλαβαν εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού τομέα, προκειμένου να μην αφήσουν περαιτέρω στην τύχη τους μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση κρίσεων από ασθένειες, όπως τελευταία αυτή της πανώλης και της ευλογιάς αιγοπροβάτων.

sheep_pen

67
1

Την Παρασκευή 23/8 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη θεσμικών φορέων γύρω από την κτηνοτροφική παραγωγή.  Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, κρεοπωλών, σφαγείων και ζωοτροφών, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής από όλους τους προαναφερόμενους φορείς, όπως ορίζει ο ευρωπαϊκός κανονισμός για την αντιμετώπιση των ασθενειών αλλά και για την περαιτέρω συνεργασία με το ΥπΑΑΤ για  την ΚΑΠ και  την εθνική αγροτική πολιτική. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, το ΥΠΑΑΤ θα έπρεπε ήδη να είχε δημιουργήσει την εν λόγω Επιτροπή, ώστε να συναποφασίζει για τα μέτρα, τη στρατηγική αλλά και τις αποζημιώσεις που αφορούν όλους τους προαναφερόμενους. 

«Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι είτε το ΥπΑΑΤ θα δεχθεί την εν λόγω Επιτροπή, είτε θα προχωρήσουμε νομικά στην Ε.Ε. αλλά και την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα καλέσουμε σε πανελλαδική κινητοποίηση κτηνοτρόφων. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα της Επιτροπής.», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές