BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ρύθμιση για έγκαιρη ανακοίνωση τιμής συμπύρηνου ζητά ο Βασιλειάδης

Στην ανάγκη να ρυθμιστεί η έγκαιρη ανακοίνωση της τιμολογιακής πολιτικής των βιομηχανιών για την αγορά της παραγωγής συμπύρηνων ροδάκινων, στέκεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης.

rodakino-2

180
2

«Ο παραγωγός οφείλει να ξέρει την εκάστοτε ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει τι ποιότητα πουλάει και πόσο την πουλάει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ, από την αρχή της συγκομιδής παρατηρείται μια μη ομαλή απορρόφηση.

«Χρειάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα μπορέσει να εξυγιάνει την σχέση ανάμεσα στους παραγωγούς, τους συνεταιρισμούς και τις βιομηχανίες και θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στον κλάδο. Η αγροτική οικονομία μπορεί να ενισχυθεί μόνο με ισχυρούς παραγωγούς, συνεταιρισμούς και βιομηχανία.  Πρόκειται για ένα καθαρά εξαγώγιμο προϊόν με πολλά οφέλη για την εθνική και την τοπική οικονομία αλλά και για χιλιάδες οικογένειες παραγωγών. Είναι σημαντικό να βρεθεί συνεργατικά και θεσμικά μια λύση που θα είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς αλλά δεν θα αφήνει περιθώρια άναρχης λειτουργίας. Ακόμα μπορούν να βρεθούν λύσεις στις περιπτώσεις υπερπαραγωγής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν επιλυθούν με ρεαλισμό και συναίνεση τα ζητήματα αυτά υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει η χώρα σε ανταγωνιστικότητα και παραγωγική δυναμική. Υπάρχει η ωριμότητα να συζητήσουμε και να βρούμε πραγματικές και μόνιμες λύσεις που θα ωφελούν όλα τα μέρη και κυρίως την χώρα και την περιοχή μας. Έχω μάθει πάντοτε να μιλάω με ειλικρίνεια. Συζητάω με όλα τα μέρη ώστε να έχω σαφή και πλήρη εικόνα για το εκάστοτε ζήτημα και θα συνεχίσω να διεκδικώ το δίκαιο». Το επόμενο διάστημα ο Βουλευτής προτίθεται να κλιμακώσει τις συναντήσεις με την αρμόδια πολιτική ηγεσία για να μπορέσουν τα ζητήματα αυτά να βρουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις. «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως ανταποκρίνεται ουσιαστικά και έμπρακτα σε κάθε πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες και ανέκαθεν στηρίζει τον πρωτογενή τομέα. Είμαι βέβαιος πως θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα και σε αυτή την περίπτωση» τόνισε ο Βουλευτής.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

28-08-2024 16:14Γιώργος

Πέντε χρόνια τώρα άλλοι κυβερνούσαν,όταν γίνετε κυβέρνηση να το λύσετε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές