BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πρόβλημα οι αγρότες για τη Νέα Δημοκρατία, δεν αποδίδει η τακτική Τσιάρα

Απομακρύνεται, όπως όλες οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν, η Νέα Δημοκρατία από την εκλογική βάση των αγροτών, καθώς, η δεύτερη κυβερνητική θητεία έρχεται να επιβεβαιώσει την απουσία προσανατολισμού στα θέματα αγροτικής πολιτικής, τις «απονευρωμένες» επιλογές στη στελέχωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και την αδυναμία του επιτελικού κράτους να κατανοήσει τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα.

den-apodidei-h-taktikh-tsiara

Γιάννης Πανάγος

4243
16

Πρόβλημα οι αγρότες για τη Νέα Δημοκρατία δεν αποδίδει η τακτική Τσιάρα του «όλα καλά»  Βατερλό σε ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα χαμηλά ποσοστά της τάξεως του 22% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προφανώς και έχουν να κάνουν με τη χαμηλή επιρροή στην πολυπληθή κοινωνία των αγροτών. Μια κοινωνία η οποία βλέπει μια κυβέρνηση να αγνοεί στην κυριολεξία την πραγματικότητα στην ύπαιθρο χώρα, να βλέπει μόνο τις λίγες περιπτώσεις επαγγελματιών του χώρου που… έχουν αλλάξει πίστα και να ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για κάποιες από τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα με την δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα και εξαρτούν την ύπαρξή τους από την πρωτογενή παραγωγή.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση με μακρά θητεία αρνείται να δει το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται οι περισσότερες αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, όχι μόνο από τις ακραίες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες, τις οποίες με ευκολία επικαλούνται οι επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά κυρίως από το έλλειμμα σχεδιασμού και αναζήτησης λύσεων που θα αναδεικνύουν τα όποια μεγάλα πλεονεκτήματα μπορεί να έχει η ανάπτυξη της αγροτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Μπορεί η άνοδος στις τιμές των αγροτικών εμπορευμάτων και στις τιμές παραγωγού μετά τις δυσκολίες που προέκυψαν στην εφοδιαστική αλυσίδα στον απόηχο της πανδημίας να έχει καθυστερήσει σε κάποιο βαθμό το πλήρες οικονομικό αδιέξοδο των αγροτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ωστόσο, η σαφής υποχώρηση που καταγράφεται κατά την τελευταία εμπορική περίοδο, ξαναφέρνει στην επιφάνεια το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και τα κοινωνικά αδιέξοδα στα οποία οδηγείται η ύπαιθρος χώρα.

Μετά την τραγική θητεία Αυγενάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τους επικοινωνιακούς λεονταρισμούς και το έλλειμμα ουσίας που απογοήτευσε τον αγροτικό κόσμο, η τρίμηνη παρουσία του υπουργού, Κώστα Τσιάρα, στο τιμόνι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά την «χαλαρότητα» που την χαρακτηρίζει, δεν φαίνεται να ηρεμεί τα πράγματα, αντίθετα, επιτείνει την αναποτελεσματικότητα και ενισχύει τις αβεβαιότητες.

Το πρώτο θέμα που κλήθηκε να επιλύσει ο νέος υπουργός τον περασμένο Ιούνιο, ήταν το θέμα του ΟΣΔΕ κι αυτό, όχι μόνο παραμένει άλυτο αλλά είναι πολύ πιθανό να συμπαρασύρει σε σοβαρό τέλμα τόσο το θέμα των πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων όσο και το σύνολο των εκφάνσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Η τελευταία ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ που επαναφέρει την 12η Σεπτεμβρίου ως καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, δεν δείχνει παρά μόνο το άγχος των επιτελών του Οργανισμού για το ναυάγιο που έχουν μπροστά τους και το οποίο θα είναι καθαρά αποτέλεσμα των δικών τους λάθος χειρισμών.

Διαβάστε ακόμα: Στις 200.000 έφθασαν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024, καλό Οκτώβριο η πρόβλεψη (για ολοκλήρωση των Αιτήσεων)
Σχόλια (16)
Προσθήκη σχολίου

31-08-2024 21:18ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ γεια σε όλους Είμαι Έλληνας Αγρότης και αντιμετώπισα πολλά οικονομικά προβλήματα αλλά χάρη στον ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ κατάφερα να συνέλθω από τις οικονομικές μου δυσκολίες.Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες επικοινωνήστε με το ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ και θα βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας. Απλώς με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 45.000 € που μου έκανε πραγματικά καλό. Email: sofia070177@gmail.com ΣΗΜΕΙΩΣΗ Εάν δεν είστε από την Ελλάδα , μείνετε μακριά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση

31-08-2024 21:18ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ γεια σε όλους Είμαι Έλληνας Αγρότης και αντιμετώπισα πολλά οικονομικά προβλήματα αλλά χάρη στον ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ κατάφερα να συνέλθω από τις οικονομικές μου δυσκολίες.Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες επικοινωνήστε με το ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ και θα βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας. Απλώς με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 45.000 € που μου έκανε πραγματικά καλό. Email: sofia070177@gmail.com ΣΗΜΕΙΩΣΗ Εάν δεν είστε από την Ελλάδα , μείνετε μακριά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση

30-08-2024 16:37Κωνσταντίνος Μπάτζιος

Τα τελευταία χρόνια η εκάστοτε κυβέρνηση δεν μπορεί να κατανοήσει ή δεν θέλει να κατανοήσει τα προβλήματα του Αγροτικού κόσμου, πολύ δε περισσότερο να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Η τωρινή κυβέρνηση καλείται να λύσει θέματα ετών τοποθετώντας υπουργούς- διαχειριστές οι οποίοι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύονται ανίκανοι. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε το 1992-1993 όταν ο πατέρας Μητσοτάκης διέλυσε την ΚΥΔΕΠ ,αντί να την εξυγιάνει, προς όφελος των εταιρειών που προμηθεύουν την αγροτιά με εφόδια και των εταιρειών εμπορίας αγροτικών προϊόντων. Οι εταιρείες αυτές μη έχοντας την ΚΥΔΕΠ στα πόδια τους διαμορφώνουν τιμές αγοράς εφοδίων και πώλησης προιόντων κατά το δοκούν, εφόσον ελέγχουν πλήρως τον αγροτικό χώρο. Το πρόβλημα επιτείνεται απο τη στιγμή που και ανάμεσα στους αγρότες δεν υπάρχει οργάνωση ώστε διεκδικήσουν συνολικά λύσεις στα προβλήματά τους. Το κλείνω εδώ για να μην κουράσω Συμπέρασμα: Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου θα λυθούν όταν θα βρεθεί εκείνη η κυβέρνηση η οποία θα σπάσει αυγά, θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών και απέναντι από τις εταιρείες εμπορίας αγροτικών εφοδίων και αγροτικών προϊόντων.

Απάντηση

30-08-2024 11:38Χ.

6) Η υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει γεμίσει από ανίκανα άτομα που βάζουν σε θέσεις διευθυντικές κυρίως για την αμαύρωση του οργανισμού και να πέσει και η τιμή πώλησης που είχαν σχεδιάσει τρομάρα τους. 7) Ίσως ο πιο μεγάλος λόγος που ανησυχεί εσάς τους αγρότες είναι η καθυστέρηση πληρωμών. Οπως σε πολλές άλλες υπηρεσίες το υπουργείο έχει αναθέσει σε ιδιώτη που πληρώθηκε εκατομμύρια , νομίζω αυτός που το πήρε είναι στο Αγρίνιο μιας και το Αγρίνιο φημίζεται ως η τεχνολογική πρωτεύουσα της χώρας 😂 να φτιάξει λογισμικό καταχώρησης για τις πληρωμές. Μετά από χρόνια λογισμικό δε δουλεύει καν παρόλο που ο μέσος φορολογούμενος πλήρωσε για αυτό με εντολή υπουργού ΝΔ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι υπάλληλοι προσπαθούν να βγάλουν άκρη σώζοντας ότι αρχεία υπάρχουν. 8) Η δουλειά είναι τόσο μεγάλη που με τόσα λίγα άτομα χωρίς λογισμικό δε προχωράει τίποτα. 9) Παρατηρήθηκαν πληρωμές που δεν αναλογούσαν σε αυτά που δήλωναν ορισμένοι αγρότες. Φαντάζομαι στα σχόλια εδώ είναι αυτοί που πήραν λιγότερα. Υπάρχουν και αυτοί οι σιωπηλοί που πήρανε περισσότερα εις βάρος σας λόγω γνωριμιών της ΝΔ. 10) ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 11) Τελος, όπως σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν κακοι εργαζόμενοι. Το πρόβλημα στο δημόσιο είναι ότι αυτοί προωθούνται σε υψηλότερες θέσεις για να κάνουν χατίρια. Αν δε με πιστεύετε θα σας προσκαλούσαν να παρετε το τραίνο Αθήνα -Θεσσαλονικη. Που παρεμπιπτόντως για να μη ξεχνιόμαστε ο αγροτικός πληθυσμός των Σερρών ξαναεβγαλε πρώτο τον Καραμανλή.

Απάντηση

30-08-2024 11:23Χ.

) Τον ΟΠΕΚΕΠΕ προσπαθούσε να τον ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος που επί χρόνια βάζουνε ανθρώπους δικούς τους επικεφαλείς. Όμως δυστυχώς δε πέτυχε για αυτούς διότι πολύ απλά απαγορεύεται από την Ε.Ε. Θα τον πωλούσαν σε δικό τους. 2) χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βορίδης όπου ως νομικός κατάλαβε τι γινόταν όταν ήταν υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και κατάλαβε αμέσως τι παίζει. 3) ο υπουργός απειλεί τακτικά ότι οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται από τη Βουλγαρία λόγω των προβλημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ (τους ίδιους λόγους που δημιουργεί ο ίδιος για να μπορέσει να έχει αφορμή στο μυαλό του μόνο για να ιδιωτικοποιηθεί και μάλιστα σε χαμηλή τιμή) 4) Δεν υπάρχει υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ που να μην έχει ήδη φύγει σε άλλη υπηρεσία ή μανιωδώς ψάχνει για μεταφορά σε άλλη υπηρεσία. 5) Γιατί θέλουν να φύγουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ? Α) Κινδυνεύεις να πας δικαστήριο. Αυτό γίνεται κυρίως στις χρηματοδοτήσεις έργων. Πολλοί νομίζουν ότι στην Ελλάδα του 24 στα δημόσια έργα γίνονται διαγωνισμοί όπου οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να μπορέσει μια επιτροπή να τους διαλέξει. Πράγματι υπάρχει επιτροπή μόνο που νομικά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι εισήγηση. Δηλαδή ακόμα και αν η επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει απορρίψει κάποιον για τη κατασκευή επειδή είναι εκατομμύρια ευρώ ακριβότερος από άλλον κ.α. ο τελικός που παίρνει την απόφαση είναι ο υπουργός. Και αυτός μπορεί να επιλέξει ακόμα και αυτούς που έχουν απορριφθεί από την επιτροπή. Αν πας κόντρα σε αυτό υπάρχει ποινική διαδικασία για τον υπάλληλο. Β)Ο άλλος λόγος που καταλήγουν στα δικαστήρια είναι επειδή αυτός που παίρνει διαγωνισμό και δε καταλαβαίνει γιατί το πήρε κάποιος που δεν ακολουθεί τα κριτήρια συνήθως έχει την αντίληψη ότι κάτι φταίει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την επιτροπή έργου. Όμως η επιτροπή κάνει εισηγήσεις και δε παίρνει αποφάσεις, θα έπρεπε να μηνύσει υπουργό αλλά δε γίνεται γιατί έχει βουλευτική ασυλία νόμος μνημονιακος υπενθύμίζω.

Απάντηση

29-08-2024 20:08ΑΓΡΟΤΗΣ

Σχόλια αγροτων κόβονται αυτό το να δίνονται ταχα δάνεια σε αγροτικό σαίτ τι στο διαλο είναι κάθε μέρα να σώσει τους αγρότες η Σοφία τσορμπατζογλου κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε κύριε Πανάγο

Απάντηση

29-08-2024 17:40Ευαγγελια

Κοπρόσκυλα μόνο ξέρουν να τρώνε και μας ρουφάνε το αίμα μας ντροπή τους άμα θα ξαναδούν ψήφο εμένα γράψετε αλλά φταίμε και εμείς σκληρή τιμωρία τους αξίζει κοπρόσκυλα.

Απάντηση

29-08-2024 17:21ΔΗΜΟΣ ΓΚΑΝΙΔΗΣ

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται μόνο την γραφειοκρατία και αυξάνουν το κόστος . Δεν βοηθούν την ανταγωνιστικότητα και τον πρωτογενή τομέα . Τα οικολογικά σχήματα είναι σχετη βλακεία, για πληρωμένες υπηρεσίες χωρίς αντίκρυσμα. Δεν θα μείνει άνθρωπος στην ύπαιθρο

Απάντηση

29-08-2024 14:16Γιαννιτσα

Και μόνο που μας βάζουν να κάνουμε οσδε Αύγουστο όταν καιγόμαστε από τις δουλειές μιλάμε για μπουρδελο

Απάντηση

29-08-2024 12:06Έλλην

Πανάγο η αγρότες δεν είναι βάρος για την κυβέρνηση είναι η δούλοι που δουλεύουν για να τρώνε όλοι ελγα εφκα γεωπονοι γραφεία χαρτουρας έμποροι και πολλοί άλλοι μήπως ξέρεις Πανάγο πόσο αυξήθηκε ο ελγα να μας πεις γιατί έπαθα σοκ όταν μου έβγαλε τον ελγα ο υπάλληλος του γραφείου

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές