BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σε 2 φάσεις οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, σε πέντε… τέρμινα οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε δεύτερο χρόνο θα συμπληρωθούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών για τα οικοσχήματα και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, μιας και ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει αναλάβει την υποστήριξη της όλης διαδικασίας, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα πράγματα σωστά και σύμφωνα με τις εγκύκλιες αποφάσεις που ο ίδιος ο Οργανισμός Πληρωμών έχει δώσει επίσημα στη δημοσιότητα.

2-faseis-dhlwseis-osde

Γιάννης Πανάγος

5809
2

Σε 2 φάσεις οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, σε  πέντε… τέρμινα οι πληρωμές, ομολογία αποτυχίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Χαρακτηριστικό της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο μεγάλο και κρίσιμο ζήτημα όπως είναι η κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων, είναι το γεγονός ότι η τελευταία οδηγία, αναφορικά με τη μετάθεση της υποχρέωσης καταγραφής των στοιχείων για τα οικοσχήματα (ecoschemes) και τις Συνδεδεμένες ενισχύσεις, προωθήθηκε στους εμπλεκόμενους επί του θέματος και κυρίως στα Κέντρα Υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ) με άτυπο μήνυμα μέσω Viber.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 981 της Agrenda


Πιο συγκεκριμένα στο μήνυμα αναφέρεται: «ΓIA TH ΔIEYKOΛYNΣH TOY EPΓOY ΣAΣ ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI AΠO AYPIO 30.08.2024 YΛOΠOIEITAI H APΣH THΣ YΠOXPEΩΣHΣ KATAXΩPHΣHΣ TΩN ΔIKAIOΛOΓHTIKΩN ΠOY AΦOPOYN ΣTA OIKOΛOΓIKA ΣXHMATA KAI AΠO TO ΣABBATO 31/8 KAI ΣTA ΔIKAIOΛOΓHTIKA TΩN ΣYNΔEΔEMENΩN ENIΣXYΣEΩN. H KATAXΩPHΣH TΩN EN ΛOΓΩ ΔIKAIOΛOΓHTIKΩN ΘA ΓINEI META THN OPIΣTIKOΠOIHΣH TOY ΣYNOΛOY TΩN AITHΣEΩN KAI ΓIA THN ΔIEYKOΛYNΣH ΣAΣ ΘA ΣAΣ AΠOΣTAΛEI ΣXETIKH AΠOΣΦAΛMATΩΣH."

Η παραπάνω εξέλιξη συνιστά ομολογία αποτυχίας στην υπόθεση των φετινών δηλώσεων και πέραν της σημασίας που έχει σε θέματα ηθικής και πολιτικής τάξης, αναμένεται να κοστίσει ακριβά, τόσο στους αγρότες (διαχωρισμός της δήλωσης οδηγεί σε διπλή τιμολόγηση των υπηρεσιών) όσο και στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς οι κοινοτικοί ελεγκτές καραδοκούν (ήδη ο οργανισμός βρίσκεται υπό επιτήρηση) και για μια ακόμα φορά οι καταλογισμοί και τα πρόστιμα θα πέσουν βροχή. 

Δεν υπάρχει πλέον καμιά μα καμιά αμφιβολία ότι όλα αυτά γίνονται για να κερδίσουν από την υπόθεση των δηλώσεων λίγοι. Είναι αυτοί που χρόνια τώρα έχουν δημιουργήσει ένα «σφιχτό σύστημα» το οποίο, τους δίνει τη δυνατότητα, να λειτουργούν ερήμην των νόμων και των αρχών, να μην δίνουν ποτέ λογαριασμό στους αγρότες, επί της ουσίας να κάνουν ότι θέλουν και να τιμολογούν όπως θέλουν. Πότε θα τελειώσει αυτό, κανείς πλέον δεν μπορεί να ξέρει, καθώς το φαινόμενο έχει τις ρίζες του στις μεγάλες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και στα μοντέλα διαπλοκής που έχουν βρει τον τρόπο να εξασφαλίζουν τη μερίδα του λέοντος από τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων και του εθνικού πλούτου.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον λειτουργίας όμως να μην εκπλήσσονται οι ιθύνοντες γιατί τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, με βάση τις δημοσκοπήσεις  έχουν πέσει στο 22%, ούτε να απορούν γιατί οι λαοί της Ευρώπης στρέφονται όλο και περισσότερο σε λαϊκιστικές και ακραίες φωνές, οι οποίες προφανώς και εκμεταλλεύονται το κλίμα ανομίας που καλλιεργείται από τα ίδια τα αστικά κόμματα. 

 

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

02-09-2024 20:16Κακος

Παναγοοοο τσούζει.....βαζελινη

Απάντηση

02-09-2024 12:46Γιώργος

Το πρόβλημα είναι ότι δεν αντιδρά κανένας αγρότης με το σκεπτικό ας μας δώσουν στο τέλος ότι θέλουν και περνάει ο καιρός και έρχονται εκλογές και πάλι απ' την αρχή οι ίδιοι και οι ίδιοι και η ζωή συνεχίζεται

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές