BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ο Μόσχος Κορασίδης μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Ζωικής Παραγωγής ΕΕ

Ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου η 75η ετήσια συνάντηση (1-5/09) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (European Federation of Animal Science-EAAP) με θέμα «Παγκόσμια ποιότητα: Περιβάλλον, Ζώα, Τρόφιμα» που διεξήχθη στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου της EAAP, διεξήχθη η 68η Γενική Συνέλευση (03/09) στην οποία μετείχε η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.), με την οποία επανασυνδέθηκε η χώρα μας κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλου Σατολιά το 2023, μετά από απουσία εφτά χρόνων.

EAAP-Korasidis-750x375

76
0

Η ΕΘΕΑΣ εκπροσώπησε τη χώρα μας, με αντιπρόσωπο τον Γενικό Διευθυντή της, κ. Μόσχο Κορασίδη, ο οποίος εκλέχθηκε ομόφωνα νέο μέλος του 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της EAAP για την επόμενη περίοδο. Με την εν λόγω εκλογή, η ΕΘΕΑΣ ενισχύει την εξωστρέφειά της.

Να τονίσουμε πως στην EAAP μετέχουν 34 χώρες. Η Ελλάδα μέσω της ΕΘΕΑΣ θα εκπροσωπεί την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Κορασίδης θα είναι Υπεύθυνος για μία από τις 11 επιστημονικές επιτροπές, αυτής για τα αιγοπρόβατα (Sheep & Goat Commission).

Στις εργασίες των συνεδρίων που διοργάνωσε η EAAP, μετείχαν 2.000 άτομα εκπρόσωποι κυρίως επιστημονικών φορέων και ερευνητικών κέντρων, που ασχολούνται με την επιστήμη ζωϊκής παραγωγής. Τα συμπεράσματα από τις εισηγήσεις των ομιλητών ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα, αναλογιζόμενοι πως διανύουμε μια περίοδο που τα θέματα της κτηνοτροφίας βρίσκονται σε αιχμή, είτε σε σχέση με τη διατροφική επάρκεια, είτε σε συνάρτηση με την κλιματική αλλαγή, για την οποία πολλά μέλη τόνισαν ότι πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις αναφορικά με το μέλλον του τομέα.

Το προφίλ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (EAAP)

Η EAAP είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που στοχεύει στη βελτίωση της γνώσης και της διάδοσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων που σχετίζονται με την ζωική παραγωγή, προάγοντας τη διεθνή συνεργασία και τις εταιρικές σχέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω συνεργασιών με οργανισμούς όπως ο FAO, καθώς και με διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Έτσι, η EAAP διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων, έρευνας και καινοτομίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και συστημάτων παραγωγής, που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της ζωικής βιομηχανίας. Παράλληλα, συμβάλλει στις παγκόσμιες συζητήσεις για την επιστήμη των ζώων, επηρεάζοντας τη διαμόρφωση πολιτικής και προωθώντας βέλτιστες πρακτικές που ενισχύουν την παραγωγικότητα και την ευημερία των ζώων, εξασφαλίζοντας ότι η ευρωπαϊκή εξειδίκευση στον τομέα αυτό ωφελεί τη διεθνή κοινότητα.

Σημασία συμμετοχής της ΕΘ.Ε.Α.Σ. στην EAAP

Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) βρίσκεται σε συνεχή και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προβαίνοντας σε μια σειρά ενεργειών ευρωπαϊκού και διεθνούς χαρακτήρα, με σκοπό, τόσο την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τον κτηνοτροφικό και κατ’ επέκταση τον αγροτικό τομέα, όσο και την ανάδειξη των αγροτικών συνεταιρισμών – μελών της χώρας.

Επιπλέον, η εν λόγω ένταξη στο Δ.Σ. της EAAP καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική για τους κάτωθι λόγους:

  • Πρόσβαση σε καινοτόμες έρευνες
  • Ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασίας
  • Συμβολή στην παγκόσμια κοινότητα της επιστήμης των ζώων
  • Συμμετοχή σε συνέδρια και εκδηλώσεις

Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω ευκαιρίες διευρύνουν το δίκτυο επαφών της ΕΘΕΑΣ, με γνώμονα την προστασία του κτηνοτρόφου και τη μετάδοση πληροφορίων για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της ζωϊκής παραγωγής, διαμορφώνοντας το μέλλον αυτής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές