BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πέρασε το αγροτικό πετρέλαιο στη Βουλή, από 2025 μόνιμα επιστροφή

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο με το «ψηφιακό τέλος συναλλαγής», στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η ρύθμιση για τη μονιμοποίηση του αγροτικού πετρελαίου και κάπως έτσι η επιστροφή ΕΦΚ στο διηνεκές αποτελεί πλέον Νόμο του κράτους.

201601150930377393

576
3

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, οι αγρότες, προσκομίζοντας τα τιμολόγια αγοράς του πετρελαίου μέσω διαδικασίας που θα καθοριστεί σε δεύτερο χρόνο με Υπουργική Απόφαση, θα λαμβάνουν την επιστροφή του ΕΦΚ που έχουν πληρώσει μέσα σε κάθε έτος. Επίσης, τονίζεται ότι το ποσό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο.

Επίσης, με τροπολογία που υπερψηφίστηκε με το νομοσχέδιο, επεκτείνεται κατά 6 έως 12 μήνες από τον ήδη ισχύοντα, ο χρόνος προστασίας από κατασχέσεις και εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο για πολίτες που έχουν πληγεί από θεομηνίες με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής.

Παράλληλα, με άλλες διατάξεις της τροπολογίας προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών σε επιχειρήσεις και αγρότες των Δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που κηρύχθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στον Παγασητικό κόλπο.

Eπιπρόσθετα, με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο εισάγονται παρεμβάσεις που αφορούν στον υπολογισμό της απόσβεσης εκπομπών οπτικοακουστικού περιεχομένου καθώς και ρυθμίσεις για τη διόρθωση προδήλων σφαλμάτων της Φορολογικής Διοίκησης προς όφελος των φορολογουμένων.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

13-09-2024 22:53νικοςς

δηλαδη στο βενζιναδικο θα ζηταω τιμολογιο;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

13-09-2024 15:53αντωνια παπαδοπούλου

Ευχαριστώ πολύ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Loan Company. Καταλαβαίνω γιατί η εταιρεία σας έχει βαθμολογία BBB A+. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους όσους προτείνουν την ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Loan Company, είναι απίστευτα Για όλα τα αγροτικά, κτηνοτροφικά και αλιευτικά προβλήματα, επικοινωνήστε με την εταιρεία δανεισμού τους Πρέπει όλοι να πάτε να τον δείτε τώρα και να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email: kikivas86@gmail.com, σέβεται αυστηρά τη δέσμευσή τους. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές