BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ο Κρίστοφ Χάνσεν ο νέος Επίτροπος για τη Γεωργία τα επόμενα 5έτη

Ο Κρίστοφ Χάνσεν θα αναλάβει νέος Επίτροπος Γεωργίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση, αντικαθιστώντας τον Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, μετά την ανακοίνωση των χαρτοφυλακίων για τις θέσεις των Επίτροπων από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

epitroph-gewrgias_2

97
0

«Σήμερα παρουσιάζω την ομάδα μου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μια ομάδα ικανών και κινητητοποιημένων ανδρών και γυναικών, έτοιμων να συνεργαστούν. Για μια ισχυρότερη Ένωση, για μια πιο ασφαλή Ευρώπη, για μια πιο ανταγωνιστική Ευρώπη» είπε στην αρχή της ομιλίας της την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως αναμενόταν, ο Κρίστοφ Χάνσεν ορίστηκε ως επίτροπος για τη γεωργία, η οποία αυτή τη φορά περιλαμβάνει και τα τρόφιμα. Ο Λουξεμβούργιος θα πρέπει να «ζωντανέψει την έκθεση και τις συστάσεις του Στρατηγικού Διαλόγου για το μέλλον της γεωργίας της ΕΕ», δήλωσε η Φον ντερ Λάιεν. Η καλή μεταχείριση των ζώων θα υπάγεται στο χαρτοφυλάκιο του νέου εντεταλμένου για θέματα υγείας, του Ούγγρου Όλιβερ Βαρχέλι.

Ο Κρίστοφ Χάνσεν συμμετείχε στην Επιτροπή Γεωργίας της χώρας του από το 2023 και υπηρέτησε επίσης στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (INTA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου βοήθησε στην καθοδήγηση των εθνικών σχεδίων για την αγροτική πολιτική της ΕΕ. Ο Χάνσεν προέρχεται από αγροτική οικογένεια, και έχει δηλώσει ανοικτά ότι ενδιαφέρεται για την θέση του Επιτρόπου γεωργίας, ενώ η ξαδέρφη του, Martine Hansen, είναι υπουργός Γεωργίας του Λουξεμβούργου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές