BACK TO
TOP
Θεσμικά

Την πρόθεση ΥπΑΑΤ για deminimis στην Αγιά γνωστοποίησε ο Κέλλας

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Θεσσαλίας, είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, με κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υπουργό, Κώστα Τσιάρα, όπου συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα και ανακοινώθηκαν νέα μέτρα στήριξης.

kellas-tsiaras

32
0

Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους  Μηλοπαραγωγών της Αγιάς, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Έμφαση δόθηκε στις δυσκολίες πρόσβασης για συλλογή και διακίνηση των προϊόντων τους λόγω των καταστροφών από τη θεομηνία Daniel, καθώς και στη μείωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης με τη νέα ΚΑΠ, που σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής, δημιουργεί ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων και συναντήσεων με τους φορείς των μηλοπαραγωγών το προηγούμενο διάστημα, ανακοινώθηκε η πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να εξασφαλίσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να τους στηρίξει με ενισχύσεις μέσω του προγράμματος De minimis.

Ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε σχετικά: «Είναι καθήκον μας να σταθούμε δίπλα στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς που επλήγησαν από τη θεομηνία και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο, ώστε να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα. Αναγνωρίζουμε τη σημασία του κλάδου για την αγροτική παραγωγή της χώρας και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Θα γίνει καταγραφή των καλλιεργειών στις οποίες παρατηρήθηκε πρόβλημα και θα προχωρήσουμε σε ανάλογες ενισχύσεις».

 

Στις συναντήσεις παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές