BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις ΕΑΕ 2024, ακολουθεί αποσφαλμάτωση

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024 ανακοίνωσε και επίσημα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με την δεύτερη παράταση που είχε θέσει ο οργανισμός να εκπνέει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου.

megalh-prosoxh-osde_2

65
0

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ υπεβλήθησαν συνολικά μέσω του gov.gr συνολικά 642.356 οριστικές-παραδεκτές αιτήσεις, εκ των οποίων 20.304 είχαν υποβληθεί στον οργανισμό απ’ ευθείας από τους παραγωγούς μέσω της online διαδικασίας, ενώ οι υπόλοιπες 622.052 πραγματοποιήθηκαν μέσω των πιστοποιημένων Κ.Υ.Δ.

Έως και τις 15 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει η διαδικασία αποσφαλμάτωσης και διορθώσεων των οριστικών αιτήσεων των παραγωγών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί βάση χρονοδιαγράμματος η προκαταβολή της πληρωμής της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για την Βιωσιμότητα του 2024.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:

Την Παρασκευή 04/10/2024 τα μεσάνυχτα, οπότε εξέπνευσε και η δεύτερη παράταση που έθεσε ο Οργανισμός ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) έτους 2024, που ξεκίνησε στις 15/7/2024.

Υπεβλήθησαν στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., μέσω του GOV.GR, συνολικά 642.356 οριστικές – παραδεκτές αιτήσεις. Από αυτές, οι 20.304 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. απ’ ευθείας από τους παραγωγούς μέσω της online διαδικασίας, ενώ μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.) έχουν υποβληθεί 622.052 οριστικές αιτήσεις.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αξιοποιώντας την εμπειρία του έμψυχου δυναμικού του Οργανισμού και με την συνεργασία των πιστοποιημένων Κ.Υ.Δ., ολοκλήρωσε μια σύνθετη διαδικασία, πετυχαίνοντας τον στόχο που έθεσε: να υποβληθούν εγκαίρως οι ΕΑΕ 2024, ώστε ο Οργανισμός να προχωρήσει σε έγκαιρη και έγκυρη διαδικασία πληρωμών.

Επόμενος στόχος, που θέσαμε είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποσφαλμάτωσης των οριστικών αιτήσεων των παραγωγών και διορθώσεων, για ένα δεκαήμερο (έως και τις 15/10/24) προκειμένου για την διεξαγωγή των απαιτούμενων διασταυρωτικών ελέγχων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ώστε βάση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών που έχει ήδη ανακοινωθεί, να πραγματοποιηθεί η προκαταβολή της πληρωμής της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για την Βιωσιμότητα, έτους 2024.

Ταυτόχρονα, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέσα από δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις, που έχουν περιληφθεί στο Σχέδιο Δράσης για την εξυγίανσή του και οι οποίες θεμελιώνουν την βιωσιμότητά του και την διαφάνεια και δικαιοσύνη στην καταβολή των ενισχύσεων στους παραγωγούς, αξιοποιώντας το διάστημα κατά το οποίο βρίσκεται σε επιτήρηση, με γοργά και ασφαλή βήματα διορθώνει σφάλματα του παρελθόντος και με σταθερά βήματα επανέρχεται στην κανονικότητα, ανακτώντας την αξιοπιστία του, βάζοντας στέρεες βάσεις για την απρόσκοπτη και ομαλή εφαρμογή του Σ.Σ. Κ.Α.Π., αφήνοντας πίσω του το παρελθόν, κάνοντας άλμα προς το μέλλον, πάντα προς όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων