BACK TO
TOP
Θεσμικά

Λύση εξυγίανσης ΟΠΕΚΕΠΕ ετοιμάζει ο Τσιάρας, με τη σφραγίδα gov οι πληρωμές

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στο καθεστώς «τεχνικών συμβούλων» που νέμεται τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, μετά το «στραπάτσο» με την εκκαθάριση του 2022 και τα αχρεωστήτως καταβληθέντα που υποχρεώθηκε να επωμισθεί για να ικανοποιηθούν οι ευρωπαϊκές αρχές.

9143941941

5622
8

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον υπουργό να έχει καταλήξει στον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων και τις ενισχύσεις των αγροτών σε ασφαλές λιμάνι, χωρίς τις «πατέντες» με τις οποίες ο ανύπαρκτος ΟΠΕΚΕΠΕ και οι ιδιοτελείς «τεχνικοί σύμβουλοι» επιχειρούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Τα παραπάνω θέματα απασχόλησαν και τη συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) που είχε το πρωί της Παρασκευής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, συζητήθηκε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας κάλεσε την ΕΘΕΑΣ να συνεισφέρει με εποικοδομητικό τρόπο στην αντιμετώπισή τους.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το Σχέδιο Δράσης για εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, με κύριο στόχο τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την ομαλή ροή στην καταβολή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. 

Επιπροσθέτως, ζητήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η συνεργασία για τα κόκκινα δάνεια και τις αδρανείς γαίες. 

Ειδικότερα για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία να κλείσει ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν». Και πρόσθεσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Στόχος, όπως υπογράμμισε ο ΥπΑΑΤ, είναι πώς θα στηριχθεί ο κλάδος, με μια συνολική στρατηγική, η οποία θα άρει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, ο Παύλος Σατολιάς, ο Γενικός Διευθυντής Μόσχος Κορασίδης, η Ταμίας Διαμάντω Κρητικού, και ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής,. 

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος και Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Μπαγινέτας.

Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

12-10-2024 00:03Γιωργος

Δειτε και φριξτε...... https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9f%ce%a0%ce%95%ce%9a%ce%95%ce%a0%ce%95-%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%91%ce%93%ce%93%ce%95%ce%9b%ce%9f%ce%a5%ce%9d-%ce%91%ce%a0%ce%91%ce%a4%ce%95%ce%a3-%ce%9c%ce%95-%ce%a0%ce%91%ce%a1%ce%91%ce%9d%ce%9f/

Απάντηση

11-10-2024 18:12Αγροτης

Πήγα σήμερα στο ΚΥΔ που υποβαλω την αίτηση τις ΕΕνισχυσης να ρωτήσω αν είμαι σε αυτούς που έχουν υποχρέωση να επιστρέψουν αχρεωστητος το καταβληθεν ποσό που εισέπραξαν το έτος 2022 από το ΟΠΕΚΕΠΕ. Μετά την σχετική αναμονή να ανοίξει το σύστημα ο υπάλληλος με ενημέρωσε ότι είμαι από τους τυχερούς που δεν οφείλω τίποτα. Φευγοντας αναρωτήθηκα γιατί σε μένα δεν έγινε λάθος αλλά κάθε χρόνο το ποσό τις επιδότησης είναι μειωμένο και φέτος μου έγινε και περικοπή των εκτασεων που κατέχω λόγο των νέων χαρτών. Μου μυρίζει ΜΕΓΑ σκάνδαλο.....!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

11-10-2024 17:47karafatme

προκοπή μην περιμένεις Τσιαρα.... τρικλοποδιές και ρουφιανιλικια θα φας πολλά από το τσιράκι της Μπατζελή ... όπως ο Καραμανλής το 2009

Απάντηση

11-10-2024 16:17Αριάδνη

Εκτός ότι τα τελευταία χρόνια οι πληρωμές των επιδοτήσεων πάνε όλο και πιο αργά αλλά και μειώνονται έρχονται τώρα να μας πούνε ότι πρέπει να επιστραφεί ένα μέρος των επιδοτήσεων γιατί έκαναν λάθος.Αυτοι που κάθονται σε αυτές τις καρέκλες πότε θα πληρώσουν; έχουν ξεζουμισει τον Έλληνα από όλες τις απόψεις.Που είναι ο κύριος Μητσοτάκης όλο αυτό τον καιρό να βάλει όλους τους τεχνικούς συμβούλους του να λογοδοτήσουν για τα λάθη εις βάρος του μεροκαματιάρη Έλληνα ; Φτάνει η κοροϊδία και η ανοχή , φτάνει.Ο κύριος Τσιάρας να βάλει τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση να πληρώσουν τα λάθη τους.

Απάντηση

11-10-2024 15:42Γιωργος

Πλεον δεν μας ενδιαφερει τι δηλωνει ο καθε τσιαρας.δηλωσεις κανω κι εγω.μας ενδιαφερει τι οντως θα γινει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.μην μας διαφημιζετε τα λογια και τις δηλωσεις των πολιτικων ως εργα.ειναι αερας δεν ειναι εργο.

Απάντηση

11-10-2024 15:26Ανώνυμος

Ο, τι να ‘ναι.. Κλασσικά εικονογραφημένα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές