BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αναβρασμός στην Κρήτη, αγριεμένοι οι αγρότες λίγο πριν από το συλλαλητήριο

Συναγερμός δείχνει να έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην πόλη του Ηρακλείου, όπου αρχίζει αυτή την ώρα το Παγκρήτιο συλλαλητήριο των αγροτών, με τη συγκέντρωση να παίρνει μαζικό χαρακτήρα και τις αρχές να ανησυχούν για τον κίνδυνο επεισοδίων. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι διαβουλεύσεις Τσιάρα με τοπικούς παράγοντες και όχι με τους οργανωτές της διαμαρτυρίας, μάλλον έχει εντείνει την ατμόσφαιρα παρά έχει λειτουργήσει κατευναστικά και μ’ αυτή την έννοια το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ώρες, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

473567830_2094219397657539_6456300463959482115_n

1929
0

Η λίστα αιτημάτων που θα παραδώσουν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αύξηση του αφορολόγητου και του ακατάσχετου ορίου για τις αγροτικές επιδοτήσεις άνω των 7.500 ευρώ καθώς και την ένταξη του ελαιόλαδου σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά τεταμένη στο Ηράκλειο, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αγρότες έριξαν γάλατα έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διαμαρτυρόμενοι για τη τιμή του στο νησί, θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την επιβίωση τους.


Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρεται σε συνάντηση του Κώστα Τσιάρα με αγρότες του Ηρακλείου που κράτησε 3,5 ώρες, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του υπουργού στο νησί.


Το υπουργείο επιχειρηματολογεί πως έχει δώσει ήδη λύσεις σε αρκετά από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον αρμόδιο υπουργό στις 14 Ιανουαρίου, όπως την αγροτική οδοποιία, τον ολιστικό σχεδιασμό ΥΔΩΡ 2.0 για το αρδευτικό δίκτυο και τις αποζημιώσεις αλιέων λόγω εισβολής ξενικών ειδών. Επίσης, αναφέρεται πως θα δημιουργηθεί κεντρικός οργανισμός για τη διαχείριση των υδάτων στο νησί, κατά τα πρότυπα του ΟΔΥΘ στη Θεσσαλία.


Όσον δε αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης με τους αγρότες, ο υπουργός έδωσε έμφαση στην πρόταση που έχει καταθέσει και έχει συζητήσει με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Κρίστοφ Χάνσεν, για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοηθείας που θα καλύπτει ζητήματα ακαρπίας στα παραγόμενα προϊόντα.


Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενο χρόνο, μετά από σύσκεψη στα Χανιά, ο υπουργός είχε ανακοινώσει επτά μέτρα «ασπιρίνες» με μικροδιευκολύνσεις σε επιμέρους θέματα:

  1. Την επίλυση της εκκρεμότητας με τους νέους αγρότες του 2021 σε ό,τι αφορά το εθνικό απόθεμα
  2. Ενεργοποίηση, ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, του προγράμματος «Αμάλθεια» ύψους 10,2 εκατ. ευρώ, με τα 7,8 εκατ. ευρώ να αφορούν στην Κρήτη.
  3. Επίλυση του προβλήματος εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
  4. Καταβολή αποζημίωσης, για ζωοτροφές, προς τους κτηνοτρόφους που είχαν έγκλειστα τα ζώα τους με τους περιορισμούς που ίσχυσαν για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών. Η αποζημίωση θα αφορά έναν μήνα απαγόρευσης μετακίνησης.
  5. Ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα για θερμοκηπιακές καλλιέργειες των παραγωγών που ήδη δραστηριοποιούνται στον κλάδου και δεν έχουν πάρει «έγκριση τύπου».
  6. Επιτάχυνση της διαδικασίας για τα έργα ΣΔΙΤ και των μικρών εγγειοβελτιωτικών, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα συμπεράσματα της μελέτης για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων που έχει αναλάβει η ολλανδική εταιρεία.
  7. Δίμηνη παράταση στα Σχέδια Βελτίωσης του 2018.

Σε δηλώσεις του στο τοπικό μέσο Cretalive, ο υπουργός Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε επίσης στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο, λέγοντας:

«Η προγραμματισμένη επίσκεψή μου στην Κρήτη είχε ανακοινωθεί αρκετά πριν ανακοινωθεί το συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. Εξάλλου, το συλλαλητήριο είναι μία διαδικασία στα πλαίσια της Δημοκρατίας. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει μέρος και να διαμαρτυρηθεί για τα αιτήματά του. Όμως, όσοι διαμαρτύρονται τώρα, δεν επικοινώνησαν νωρίτερα μαζί μου. Εμένα δεν μου έθεσαν το παραμικρό αίτημα παρά μόνον χθες (σς. 14 Ιανουαρίου)...». Επανέλαβε δε, ότι η πόρτα του Υπουργείου του είναι ανοιχτή οποιαδήποτε στιγμή.


Βέβαια, όλα αυτά δεν φαίνεται να επηρέασαν ιδιαίτερα τον προγραμματισμό ενόψει του συλλαλητηρίου. Για τη μαζική συμμετοχή οι Κρητικοί είχαν τις εξής προσυγκεντρώσεις στα Χανιά:

  • Στις 8.30 π.μ. στο δημαρχείο Πλατανιά,
  • στις 9.00 π.μ. στον κόμβο του ΒΙΟΠΑ,
  • στις 9.30 π.μ. στον κόμβο των Καλυβών.
  • Στο Ηράκλειο, προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 π.μ. στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Από κει, όλοι μαζί οι συμμετέχοντες κατευθύνονται με μηχανοκίνητη πορεία έξω από το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου και θα γίνει μία πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Ακολούθως θα προχωρήσουν με τα πόδια (αφήνοντας τα οχήματα τους έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης), προς τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και θα ζητήσουν ομαδικά, αλλά πάνω από όλα ειρηνικά, να δοθούν λύσεις. Όπως φαίνεται, θα επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματα τους  στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Ρεθύμνου ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χνάρης και οι βουλευτές Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης. Το παρών δίνει και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Σιντιχάκης.




Το κείμενο που σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδοθεί στον Περιφερειάρχη θα περιέχει τα εξής αιτήματα ανά κλάδο:

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

  1. Το γάλα να πάρει την αξία που έχει στην Πάνω Ελλάδα και να μπορεί το Κρητικό Γάλα να γίνεται Π.Ο.Π προϊόντα ( όπως η Φέτα στην Ηπειρωτική Ελλάδα)
  2. Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης ώστε να υπάρχει τεχνική λύση και στελέχωση των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση Ζωονόσων.
  3. Η αύξηση του αφορολόγητου και του ακατάσχετου ορίου των οικονομικών Ενισχύσεων άνω των 7.500 ευρώ που είναι σήμερα.
  4. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και Τροποποίηση κανονισμού.
  5. Ίση κατανομή ενισχύσεων όσον αφορά την Κρήτη σε σχέση με την Ηπειρωτική Ελλάδα.
  6. Αυστηροί έλεγχοι των Ελληνοποιήσεων στα προϊόντα του Πρωτογενή τομέα.
  7. Αποκατάσταση Νέων Κτηνοτρόφων του 2021 σχετικά με την ΚΥΑ Λιβανού.
  8. Ένταξη Αγροτοκτηνοτρόφων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  9. Ενεργοποίηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλο τον Πρωτογενή Τομέα μέσω Τιμολογίων.

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ

  1. Επιδότηση στο Κόστος Παραγωγής (Ενέργεια, καύσιμα)
  2. Επιδοτούμενη αναμπέλωση στα επιτραπέζια από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  3. Κόκκινα Δάνεια σε όλα τα Funds

ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑ

  1. Συνδεδεμένη ενίσχυση βάσει της παραγωγής ελαιολάδου.
  2. Ειδική ενίσχυση σε παραγωγούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
  3. Χρήση της υπάρχουσας τεχνολογίας για τον εμπλουτισμό των βροχοπτώσεων.
  4. Αναδιανομή επιδοτήσεων με ενίσχυση των δενδρωδών καλλιεργειών (ελιές) λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση κόστους παραγωγής και τελική αξία προϊόντος.
  5. Μείωση του κόστους παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Φωτοβολταϊκά) στα Ελαιουργεία , στις Γεωτρήσεις Άρδευσης που ανήκουν σε Ομάδες Παραγωγών και σε Συνεταιρισμούς, με υποχρεωτική διασύνδεση τους από τον Δ.Ε.Δ.Η.Ε..
  6. Έγκριση Ελαιολάδου Π.Γ.Ε Κρήτης.

ΑΛΙΕΙΑ

  1. Εισβολικά ξενικά είδη, αποζημίωση για αλιευτικά εργαλεία, απώλεια εισοδήματος και εργατοώρες και οι αποζημιώσεις να δίδονται κάθε χρόνο και όχι εφάπαξ.
  2. Θηλαστικά είδη (φώκιες, χελώνες, δελφίνια κλπ), αποζημίωση αλιευτικών εργαλείων και απώλεια εισοδήματος, και οι αποζημιώσεις να δίδονται κάθε χρόνο και όχι εφάπαξ.
  3. Επιδότηση για Νέους Αλιείς

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

  1. Οικονομική ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος λόγω ξηρασίας το 2024     στο Ν. Ηρακλείου
  2. Ελληνοποιήσεις μελιού.
  3. Παράταση παλαιού προγράμματος βιολογικών και άμεση προκήρυξη του νέου προγράμματος.
  4. Μέτρα αντιμετώπισης για το αυξημένο κόστος παραγωγής.
  5. Τροποποίηση του Κανονισμού για τη μελισσοκομία στον ΕΛΓΑ.
  6. Να σχεδιαστούν στρατηγικές αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής (Ξηρασία) στην μελισσοκομία της Κρήτης

Αντίστοιχα, ο υπουργός την Τετάρτη θα βρίσκεται στο Λασίθι, όπου πραγματοποιήσει σύσκεψη με τοπικούς φορείς στον Άγιο Νικόλαο και θα επισκεφθεί περιοχές με ανεπτυγμένη θερμοκηπιακή παραγωγή και υποδομές στη Ιεράπετρα.


Συσκέψεις για κλιμάκωση κινητοποιήσεων σε Παλαμά, Τύρναβο, Ελασσόνα, Αγιά

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων του Παλαμά Καρδίτσας, με στόχο οι αγρότες να συναποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Τυρνάβου σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, όπως και στα Φάρσαλα, επίσης στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΟΕΒ. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν επίσης συσκέψεις στην Ελασσόνα και στην Αγιά Λάρισας.

Μπλόκο στην ΕΟ Αθήνας - Θεσσαλονίκης από τους αγρότες της Λαμία

Δυναμική συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις αποφάσισε ο Αγροτικός Σύλλογος Λαμίας, με στήσιμο μπλόκου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ανθήλης. Παράλληλα οι περιοδείες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και οι συσκέψεις Αγροτικών Συλλόγων θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, με σκοπό τη συγκέντρωση τρακτέρ και μηχανημάτων και σε άλλα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της Φθιώτιδας.


Δράσεις και πρωτοβουλίες σε Έβρο και Μακεδονία

Στον Βόρειο Έβρο, με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, μετά από κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Βύσσας, Ορεστιάδας, Τριγώνου, το Σάββατο 11/1/2025 στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, σύσκεψη των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων του βόρειου Έβρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της περιοχής, ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μπλόκου με αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο των Καστανεών, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Επίσης την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα» καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γυψοχωρίου.


Επίσης, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί σε σύσκεψη αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής την Πέμπτη Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο Εορδαίας, στις 7.30 το απόγευμα, για τον συντονισμό της δράσης και την προετοιμασία κινητοποιήσεων, στο πλαίσιο των αγωνιστικών αποφάσεων που πάρθηκαν στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ) για πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη.

Συσκέψεις και σε Μεσσηνία – Αχαΐα

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας καλεί σε σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης. Θα γίνει την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ., στο Χανδρινού.

Στην Αχαΐα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση μηχανοκίνητου συλλαλητηρίου για την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, για τα προβλήματα σε όλο το νομό.


Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως ακολούθως:

Συζήτηση Τσιάρα με τους αγρότες του Ηρακλείου επί 3,5 ώρες για το σύνολο των προβλημάτων που πρωτογενούς τομέα

Ολοκληρώνεται σήμερα με σύσκεψη και περιοδεία στο Λασίθι η τριήμερη περιοδεία του ΥπΑΑΤ στην Κρήτη

Το σύνολο των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα του νομού Ηρακλείου ετέθησαν σε συνάντηση τρεισήμισι ωρών που είχε με τους αγρότες του Νομού ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Κυρίαρχο ζήτημα της τρίωρης συζήτησης με εκπροσώπους του συνόλου του αγροτικού κόσμου και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ήταν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και ιδιαίτερα το φαινόμενο της λειψυδρίας, ενώ οι αλιείς έθεσαν το πρόβλημα που δημιουργεί η εισβολή ξενικών ειδών και οι ζημιές που προκαλούνται στην αλιεία.

Σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα της λειψυδρίας ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει παραδοθεί η δεύτερη φάση της μελέτης που ανέλαβε, για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, η ολλανδική εταιρεία HVA. Ήδη έχει παραδοθεί η πρώτη φάση και στη δεύτερη αναμένεται να καταγράφεται η χωροθέτηση των έργων που πρέπει να γίνουν και η διασύνδεσή τους με αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τα δύο μεγάλα έργα ΣΔΙΤ στο Λασίθι ή άλλα μεγάλα και μικρότερα αρδευτικά έργα που προγραμματίζονται μέσω του ΣΣ ΚΑΠ.



Όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται ένας ολιστικός σχεδιασμός στον τομέα των αρδευτικών έργων, μέσω του  ΥΔΩΡ 2.0 και άλλων προγραμμάτων του ΠΑΑ και είπε ότι και στην Κρήτη θα δημιουργηθεί κεντρικός οργανισμός για τη διαχείριση των υδάτων στο νησί, κατά τα πρότυπα του ΟΔΥΘ στη Θεσσαλία.

Σε ό,τι αφορά στην αγροτική οδοποιία, πρόβλημα που ετέθη από όλους τους δημάρχους του Νομού που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο κ. Τσιάρας τους διαβεβαίωσε ότι με την υπερδέσμευση το πρόγραμμα αναμένεται να φθάσει στα 300 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των αλιέων που μετείχαν στη σύσκεψη έθεσαν το πρόβλημα που δημιουργείται από την εισβολή ξενικών ειδών, κυρίως από τους λαγοκέφαλους και τα λεοντόψαρα, αλλά και τις ζημιές που προκαλούν στα δίχτυα τους τα θαλάσσια θηλαστικά. Σημειώνεται ότι, για την κάλυψη ορισμένων από τις ζημιές που δημιουργούν κητώδη στα καΐκια, έχουν διατεθεί 40 εκατ. ευρώ. Υπογραμμίζεται επίσης ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θαλασσών υπήρξε για πρώτη φορά υπερκάλυψη με απορροφητικότητα που έφτασε στο 103%,ε νώ το νέο Πρόγραμμα Αλιείας Υδατοκαλλιέργειας και Θαλασσών ύψους 518 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καλύψει σημαντικές ανάγκες του χώρου.



Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που δημιουργεί στην παραγωγή η κλιματική κρίση, ο κ. Τσιάρας έδωσε έμφαση στην πρόταση που έχει καταθέσει και έχει συζητήσει με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Κρίστοφ Χάνσεν, για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοηθείας που θα καλύπτει ζητήματα ακαρπίας στα παραγόμενα προϊόντα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που αφορούν την αγροτική παραγωγή της περιοχής δίνοντας έμφαση στην επίλυση της εκκρεμότητας με το εθνικό απόθεμα των Νέων Αγροτών του 2018, την ενεργοποίηση του προγράμματος «Αμάλθεια» από το οποίο τα 7,8 εκατ. από τα 10,2 εκατ. του συνολικού προγράμματος, αφορούν στην Κρήτη, στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στη ρύθμιση που αφορά στο πρόγραμμα για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορούν να μετάσχουν και παραγωγοί που δεν έχουν πάρει «έγκριση τύπου».

Τέλος ο κ. Τσιάρας ευχαρίστησε τον μετέχοντα στη σύσκεψη Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της πανώλης, διαβεβαιώνοντας τους αγρότες για την καταβολή αποζημίωσης για την αγορά ζωοτροφών, ισοδύναμη με ένα μήνα τροφής, λόγω του γενικού περιορισμού που επεβλήθη στις μετακινήσεις ζώων το καλοκαίρι.


Ο κ. Τσιάρας δήλωσε ότι η Κρήτη αποτελεί προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ και την χαρακτήρισε ως ένα τόπο μοναδικό, λόγω των προϊόντων ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας που παράγει. Σημείωσε δε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να «παντρέψει» την διατροφική κουλτούρα της με τον τουρισμό για να υπάρξει προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές, Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης, ο χωρκός αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής οικονομίας, Σταύρος Τζεδάκης, δήμαρχοι του Νομού και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και παραγωγικών τάξεων.

Σήμερα ο κ. Τσιάρας μετέχει σε σύσκεψη στο νομό Λασιθίου και θα επισκεφθεί θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις στην Ιεράπετρα.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές