BACK TO
TOP
Φορολογικά

Όλο και λιγότεροι φορολογούμενοι ζήτούν βοήθεια από λογιστές

Αντιδράσεις από μεριάς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) φέρνει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μην απαιτείται η υπογραφή του φορολογούμενου για την υποβολή των προσυμπληρωμένων δηλώσεων.

70c5c529571a40759d72c5399012311d

570
5

Μήπως όλο και λιγότεροι φορολογούμενοι ζήτούν βοήθεια από λογιστές;

Με αφορμή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και ειδικά τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το σύστημα των προσυμπληρωμένων δηλώσεων, καταρχάς, υπήρχε σε κάποιο βαθμό και τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος ποια είναι η διαφορά; Η υπογραφή. Δηλαδή πέρσι απαιτείτο ούτως ή άλλως η υπογραφή του φορολογούμενου. Τώρα εάν δεν υπάρξει υπογραφή μέσα στις προθεσμίες, θεωρείται ότι ο φορολογούμενος αποδέχτηκε. Όλο αυτό για τι γίνεται; Γίνεται εδώ και χρόνια και εξελίσσεται από φέτος περαιτέρω, για να περιοριστεί ο κόπος των φορολογουμένων, το τρέξιμο δεξιά και αριστερά για να συλλέγουν στοιχεία και τα έξοδα, τα οποία εισπράττουν με μορφή εσόδων οι λογιστές. Να είμαστε τελείως καθαροί.

Υπήρξε αυτή η ανακοίνωση. Ζήτησα από την ΑΑΔΕ να εξετάσει το θέμα. Να δει αν υπάρχει οποιαδήποτε πτυχή που χρήζει αντιμετώπισης. Εν πάση περιπτώσει εντός της ημέρας θα υπάρξει ανακοίνωση από την ΑΑΔΕ. Με την επιφύλαξη της ανακοίνωσης της ΑΑΔΕ όμως, εγώ ως Υπουργός Οικονομικών θέλω να σημειώσω ότι πάντως σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά τα οποία συλλέγονται από τον ΕΦΚΑ, από τις τράπεζες κ.λπ. δεν είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα περσινά στοιχεία. Διότι ίδιες είναι οι τράπεζες, ίδιος είναι ο ΕΦΚΑ, ίδιοι είναι οι φορείς που αποστέλλουν τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. Αντιθέτως φέτος γίνεται ένα βήμα μπροστά λόγω της λογικής, την οποία μόλις σας εξήγησα.

Μου κάνει, λοιπόν, εντύπωση γιατί πέρσι δεν υπήρξαν τέτοιο είδους ανακοινώσεις ή πρόπερσι ή πάρα-πρόπερσι και υπάρχουν ειδικά φέτος. Μήπως αυτό σχετίζεται με το ότι δεν απαιτείται πια υπογραφή των φορολογουμένων και θεωρείται ότι η δήλωση είναι έγκυρη ως εκ τούτου είναι ένας επιπλέον λόγος για να μην προσφεύγουν οι φορολογούμενοι στους λογιστές; Μήπως; Είναι ένα ερώτημα το οποίο καθένας μπορεί να το σκεφτεί.

Πάντως θέλω να διαβεβαιώσω ότι προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις. Θα εξετάσει η ΑΑΔΕ με προσοχή και θα απαντήσει με σαφήνεια σε αυτά τα ερωτηματικά που θέτει η Ομοσπονδία των Φοροτεχνικών".



Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

20-05-2024 15:00ΠΕΤΡΟΣ

Να και ενα καλο μετρο απο το κρατος καλλιο αργα παρα ποτε να καθαρισουμε απο τα παρασιτα ολα. Μαζι με τους μελετητες ολοι αυτοι τα αρπαζουν τα λεφτα μας χωρις κοπο Ολοι τους ειναι τιγκα στα ακινητα και στα αυτοκινητα με καλη ζωη 5ημερο αργιες και αδειες καινουρια ρουχα , διακοπες , ταβερνες κτλ εις βαρος μας, οποτε τωρα δεν με ενδιαφερει καθολου για δαυτους

Απάντηση

20-05-2024 14:20Γιωργος

ΑΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΦΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ ΑΕΡΙΤΖΙΔΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΦΤΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕ 1 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ 1 ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΟΝΑΧΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΧΡΟΣΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΜΑΣ ΤΙΜΟΡΟΥΝΕ ΟΛΟΙ

Απάντηση

18-05-2024 08:40πιτσικαμορτης

αρκετα πηραν οι λογιστες απο τους αγροτες καθονται σε μια καρεκλα και ζηταν απο τον αγροτη 300 ευρω τον χρονο για να περασουν 2 τιμολογια το τεραμηνο

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία