BACK TO
TOP
Φορολογικά

Απαιτείται να δηλωθεί ο καθαρισμός οικοπέδων διαφορετικά ο ιδιοκτήτης απειλείται με πρόστιμο

Η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων, η οποία στην ουσία υποκαθιστά πλέον ξεκάθαρα το υπουργείο Οικονοµικών, συνεχίζει να πνίγει τις επιχειρήσεις, αλλά και όλους τους πολίτες, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται.

972-forologia

Γιώργος Παπαδημητρίου

137
0

Η Α.Α.∆.Ε. και ο ∆ιοικητής της κ. Πιτσιλής, αντί να παραδεχθούν τα λάθη ή τις αδυναµίες τους, επιβάλλουν πρόστιµα επί προστίµων, τα οποία µέχρι στιγµής δεν έχουν γίνει αντιληπτά στο βαθµό που θα έπρεπε από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονοµικών κ. Χατζηδάκης παρακολουθεί και συνδράµει τον κ. Πιτσιλή, κάνοντας πράξη αυτό που είχε πει ξεκάθαρα στα τηλεοπτικά κανάλια, ότι οι µικρές επιχειρήσεις ενοχλούν και πρέπει να κλείσουν.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ∆ΗΛΩΣΕΙΣ: Ο κ. Χατζηδάκης µας έκανε τα νεύρα κουρέλια µε τις φορολογικές δηλώσεις που θα συµπληρώνονται αυτόµατα. Αντίθετα έχουµε πήξει στα ενηµερωτικά emails µε το µήνυµα «υποβάλλετε τη φορολογική σας δήλωση έως …»., ξεκάθαρη δήλωση (µίας ακόµη) αποτυχίας. Έβαλε και στοίχηµα στις τηλεοπτικές κάµερες ότι δεν θα δώσει καµία παράταση. να µην δώσετε παράταση, αλλά να έχετε την εντιµότητα όµως να λέτε στον κόσµο, σε ποιον θα χρεωθούν τα πρόστιµα.

Εσείς κ. Πιτσιλή, ανακοινώσατε περήφανα ότι άνοιξαν οι δηλώσεις 26 Απριλίου, πιο αργά από κάθε άλλη φορά. Σήµερα, δύο µήνες µετά το υποτιθέµενο άνοιγµα, στέλνετε ενηµερωτικά emails στους πολίτες και ζητάτε να υποβάλλουν συµπληρωµατική φορολογική δήλωση , διότι η ΑΑ∆Ε κρίθηκε ανίκανη να αναρτήσει διάφορα επιδόµατα.

Σε λιγότερο από ένα µήνα, όταν θα λήξει η προθεσµία και θα βρίσκονται έξω πάνω από 1.500.000 δηλώσεις, θα κληθείτε να απολογηθείτε στους πολίτες για τα πρόστιµα.

∆ΗΛΩΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Όλοι οι συνταξιούχοι οι οποίοι εργάζονται υποχρεούνται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρµα www.efka.gov.gr/dilosi-erg-synt.php και να δηλώσουν την απασχόληση τους, διαφορετικά απειλούνται να χάσουν σύνταξη 12 µηνών. Οι συνταξιούχοι απευθυνθείτε στον αρµόδιο φορέα (ΕΦΚΑ-ΙΚΑ, ΕΦΚΑ-ΟΓΑ κλπ.) για να µην έχετε πρόβληµα µε τη σύνταξη σας. Επισηµαίνεται ότι δεν υπάρχει καµία ενηµέρωση των συνταξιούχων από κανέναν φορέα, ούτε καν από το ίδιο το υπουργείο. Όµως έχουν έτοιµη την ποινή απώλειας 12 µηνών σύνταξης. Κάντε κάτι γιατί αν δεν δοθεί παράταση στην προθεσµία υποβολής της δήλωσης αυτής, οι απασχολούµενοι συνταξιούχοι θα έχουν θέµατα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕ∆ΩΝ: Απαιτείται να δηλωθεί ο καθαρισµός οικοπέδων διαφορετικά οι ιδιοκτήτες απειλούνται µε εξοντωτικά πρόστιµα. Προσοχή, απευθυνθείτε οπουδήποτε νοµίζετε (ΚΕΠ, ∆ήµοι), σε καµία περίπτωση πάντως στο λογιστή σας. ∆εν υπάρχει περίπτωση να δηλώσει ο λογιστής ότι έχετε καθαρισµένο το οικόπεδο, απλά  επειδή το είπατε. Η σχετική πλατφόρµα είναι www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-klimatikes-krises-kai-politikes-prostasias/upourgeio-klimatikes-krises-kai-politikes-prostasias/delose-katharismou-oikopedou.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ∆ΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ∆ΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ IRIS: Όσα φυσικά και νοµικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση διατήρησης επαγγελµατικού λογαριασµού, υποχρεούνται και να αποδέχονται πληρωµές µέσω του συστήµατος IRIS. Οι αγρότες δεν έχουν υποχρέωση ούτε για επαγγελµατικό λογαριασµό, ούτε για αποδοχή πληρωµών µέσω IRIS.

∆ΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ∆ΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑ MYDATA: Σε λίγες µέρες πρόκειται να ανακοινώσουν την υποχρέωση διαβίβασης των ∆ελτίων Αποστολής (παραστατικά διακίνησης) στα MyDATA. Μέχρι στιγµής έχουν αποτύχει παταγωδώς µε αυτή την αστειότητα. Σκεφτείτε να φορτώνετε το σιτάρι από το χωράφι για την αποθήκη σας, να σας σταµατά έξω από το χωράφι ο ελεγκτής και να σας ζητήσει να ελέγξει εάν έχετε διαβιβάσει στα MyDATA το δελτίο αποστολής.

∆υστυχώς δεν µπορώ να κάνω πολλά πράγµατα, πέραν του να σας ενηµερώνω για τις παλινωδίες της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης. Σίγουρα ο δρόµος που έχουν πάρει είναι λάθος. Ποιος θα τους σταµατήσει;  Αγαπητέ υπουργέ Κ. Τσιάρα πρέπει να πάρετε θέση γιατί έτσι όπως κινείται η ΑΑ∆Ε και το Οικονοµικών, σε λίγο το υπουργείο σας δεν θα έχει αντικείµενο…

Ποιος επιβαρύνεται το κόστος των ηλεκτρονικών βιβλίων;

Η εφαρµογή των ηλεκτρονικών βιβλίων ξεκίνησε. Αργά ή γρήγορα θα εφαρµοστούν σε καθολική µορφή (µάλλον αργά). Το κόστος εφαρµογής τους το επιβαρύνεται σε κάθε περίπτωση, η επιχείρηση. Κι αυτό είναι γεγονός αδιαµφισβήτητο. Το χειρότερο όµως είναι ότι, κάποιοι από τους εµπλεκόµενους δεν έχουν καταλάβει ακόµα τι τους περιµένει, ενώ κάποιοι άλλοι λειτουργούν λες κι έχουν το αλάθητο του Πάπα. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.



Φοροτεχνικός – Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ. (Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελµατιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονοµολόγων Νοµού Καρδίτσας)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία