Βγάζει κόστος το πριμ του πρασινίσματος με χρεώσεις ως 8% επί της ενίσχυσης μόνο για τις δηλώσεις των δράσεων
Για παράδειγµα στους ελαιοπαραγωγούς φαίνεται να παρέχεται ως πακέτο η δράση για τις δακοπαγίδες, τα θερινά κλαδέµατα και τη χρήση εφαρµογής που εξασφαλίζει ενίσχυση 55 ευρώ το στρέµµα και µε τη δήλωση να πρέπει ο υποψήφιος δικαιούχος να πληρώσει και 4-5 ευρώ ανά στρέµµα. Την ίδια ώρα ο ίδιος ο παραγωγός δεν ξέρει ούτε το τελικό ποσό που θα πληρωθεί καθώς αυτό «παίζει» ετησίως στα eco-schemes ανάλογα τη συµµετοχή, ούτε το πότε και αν θα πιστωθεί τελικά την ενίσχυση µετά τους ελέγχους. Γίνεται φανερό λοιπόν ότι οι αγρότες πληρώνουν κυριολεκτικά από την τσέπη τους το έλλειµµα ενηµέρωσης για τις δράσεις αυτές.
Στο φαινόµενο αυτό στέκεται και η ΕΘΕΑΣ µε επιστολή της προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης µε θέµα την άµεση βελτίωση των διαδικασιών εφαρµογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την ΚΑΠ 2023-2027, προκειµένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας εισοδήµατος και ενισχύσεων από τους αγρότες και τους Συνεταιρισµούς. Στην επιστολή αυτή αναφέρει µεταξύ άλλων:
«Μέσα σε αυτό κλίµα αβεβαιότητας, βρήκαν την ευκαιρία διάφοροι επιτήδειοι και φορείς υποβολής δηλώσεων ΟΣ∆Ε, να ζητούν αµοιβή ύψους 7-8% της ενίσχυσης, για κάθε οικολογικό σχήµα, πέραν της χρέωσης των αγροτών για την συµπλήρωση της ∆ήλωσης ΟΣ∆Ε, εκτινάσσοντας αδικαιολόγητα το κόστος των αγροτών, κατά επιπλέον 35 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό πρέπει να σταµατήσει άµεσα. Να γίνουν άµεσα οι διορθωτικές κινήσεις για τη διαφάνεια στην καταβολή των ενισχύσεων για τα οικολογικά σχήµατα και να επιταχυνθεί αµέσως µετά η πληρωµή τους. Ταυτόχρονα να δοθούν όλες οι διευκρινίσεις ειδικά για τα µέτρα που αφορούν την κτηνοτροφία, τις αιρεσιµότητες και να κλείσουν όλες οι εκκρεµότητες για τις συνδεδεµένες ενισχύσεις.»
Σηµειώνεται πως τον περασµένο µήνα, τροποποιήθηκε και το πρόγραµµα των γεωργικών συµβουλών (Μέτρο 2.1) ώστε να µπορούν οι αγρότες να απευθύνονται σε πιστοποιηµένους παρόχους για δωρεάν συµβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά µε τα eco-schemes και τις δυνατότητες ενίσχυσης που έχουν. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος να λειτουργήσει στην ουσία το Μέτρο των Συµβουλών τουλάχιστον για τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης της νέας χρονιάς.
03-12-2023 03:33Aegean College
lornaamar@hotmail.com
Απάντηση30-11-2023 06:14Jerald
porn
Απάντηση28-11-2023 16:53ΚΥΔ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΕ ΑΚΡΙΒΑ Η ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΤΑ ΚΥΔ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ . ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΧΑΝΙΜΠΑΛΙΣΜΟ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ . ΕΝΑ ΚΥΔ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ...........ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)28-11-2023 09:13Panos
Άπαντες γύρω από τον αγρότη πλουτίζουν χωρίς ρίσκο
Απάντηση28-11-2023 08:49sano sferato nefos
Για την απάτη των γεωργικών συμβούλων θα πείτε κάτι. Όλα τα λεμονιά -παπατζήδες για βγάλουν καλό μεροκάματο στήσανε γραφεία γεωργικών συμβούλων. Αντί να πάρουν τα χρήματα και να τα δώσουν στο κόσμο στρώνουν χαλί στο κάθε λογής απατεώνα. ΞΕΦΤΙΛΑ ατελείωτη.
Απάντηση27-11-2023 11:48Έλλην
Τελικά όλοι κουράζονται και πληρώνονται βάση κόστους αυτού που κάνουν εκτός του αγροτοκτηνοτροφου ποτέ δεν υπολογίζεται το κόστος παραγωγής του ποτέ δεν υπολογίζεται το μεροκάματο του απλά δουλεύει
Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)27-11-2023 11:47Μαυρος
Το ποιο παραγωγικο χωραφι πλεων ειναι τα γραφεια των κυδ με 30. 40 τετραγωνικα γραφειο κερδιζουν εκατομ ευρω σε βαρως των ταλαιπορων αγροτων που βομβαρδιζωντε καθημερινα με μυνηματα απο τα κυδ για διαφορες δρασεις καθε δηλωση οσδε κοστιζει πλεον 400 500 ευρω μοιρασια κανονικη με τους χαρτογιακαδες
Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)27-11-2023 09:52Υπάλληλος ΚΥΔ
Ότι ναναι είστε. Νομίζουν ότι όλα είναι ένα κλικ και θα παίρνουν λεφτά. Ενδεικτικά μερικές από τις εργασίες και ελέγχους που κάνουν τα ΚΥΔ προκειμένου να συμμετέχουν οι αγρότες στο Οικολογικό Σχήμα 6. 1) Εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό του παραγωγού. Δημιουργία χρήστη και κωδικών. 2) Πέρασμα στην εφαρμογή όλων των εργασιών που συμμετέχει ο αγρότης (κλαδέματα, λιπάσματα, παγίδες κλπ). Διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα που είναι υποχρέωση του παραγωγού αλλά καταλήγει να την κάνουμε εμείς, αφού δεν γνωρίζουν να την κάνουν μόνοι τους. 3) Σχέδιο Περιβαντολλογικής Διαχείρισης σφραγισμένο από Γεωπόνο (Γεωργικό Σύμβουλο) 4) Κράτηση φάκελου με όλα τα τιμολόγια των σκευασμάτων (λιπάσματα, παγίδες κλπ). Και όλα αυτά η ΕΘΕΑΣ και η κάθε ΕΘΕΑΣ θέλει να τα κάνω τζάμπα. Πραγματικά ότι ναναι είστε.
Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)27-11-2023 08:55G
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος. Με τις βασικές ενισχύσεις που έχουν κολλήσει ακόμα με τους ελέγχους που εκκρεμούν τι θα γίνει?? Υποτίθεται ότι θα έκαναν άμεσα τους ελέγχους για να πληρώσουν και έχει περάσει 1 μήνας
Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)27-11-2023 08:33Sakis
Δεν σας τα είπανε καλά.Κατοχος βιολογικών εγώ κ απλά δένδροκαλλιέργεια ο πατέρας μου( χωρίς καμμία δράση πρασινισματος) από 40 πέρυσι η δήλωση 55 φέτος.Εγω ένα κλικ στην διατήρηση.Ποιο 8%?40% αύξηση γτ λένε έχουνε δουλειά.
Απάντηση