BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ίδια γεύση τα αριστερά καπνογόνα, αγριεμένοι οι αγρότες στο Σύνταγμα

(Upd) Μπαρουτοκαπνισμένοι και με έντονη τη… γεύση των καπνογόνων αναχώρησαν από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οι αγρότες από ολόκληρη τη χώρα που για πολλές ώρες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα σκληρά μέτρα φορολογίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Ίδια γεύση τα αριστερά καπνογόνα, αγριεμένοι οι αγρότες στο Σύνταγμα

0
0

Η ατάκα της ημέρας προέρχεται για μια ακόμη φορά από τον έμπειρο αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη που μετά από χρόνια αποχής παραβρέθηκε στην εκδήλωση έξω από τη Βουλή και δήλωσε με νόημα στο Agronews πως… μάταια περίμενε κάτι διαφορετικό από τα καπνογόνα της σημερινής κυβέρνησης. «Και τα αριστερά καπνογόνα, έχουν την ίδια γεύση», τόνισε.    

Σε 10-15 μέρες σύσκεψη των συντονιστικών των αγροτών

«Στόχος επετεύχθη για το συλλαλητήριο των αγροτών της Αθήνας». Μ’ αυτή τη φράση ο πρόεδρος των αμπελουργών, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, σφύριξε τη λήξη της μαζικότερης αγροτικής διαδήλωσης των τελευταίων ετών στην Αθήνα και οι παραγωγοί αναχώρησαν για τις πατρίδες τους, στις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Είχε προηγηθεί η απελευθέρωση από την αστυνομία του αγρότη από την Ιεράπετρα Γιάννη Μαλλιωτάκη, ο οποίος κρατείτο στη ΓΑΔΑ, για διάστημα παραπάνω των δυο ωρών.

Όπως δήλωσαν στο AgroNews εκπρόσωποι των αγροτών «το επόμενο βήμα μας είναι μια μαζική σύσκεψη των συντονιστικών σε δέκα-δεκαπέντε μέρες, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας. Ο στόχος μας επετεύχθη και το μήνυμα στους βουλευτές εστάλη και μάλιστα ήτα βροντερό».

Ένταση και πάθος στη συγκέντρωση των αγροτών

Με χρήση χημικών και δακρυγόνων απάντησαν δυνάμεις των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους αγρότες, που λίγο πριν τη μία η ώρα επιχείρησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Γύρω από την πλατεία Συντάγματος σημειώνονται συμπλοκές, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές, με ένα εκ των οποίων ο Κρητικός αγρότης Γιάννης Μαλλιωτάκης από το Λασίθι.

Να σημειωθεί ότι είχε κανονιστεί να μπει αντιπροσωπεία 26 αγροτών από όλη την Ελλάδα από το συντονιστικό στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσει το ψήφισμα, αλλά σε δήλωση διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις, δεν θα πάνε τελικά.

Αντ’ αυτών μετέβη για διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, προκειμένου να απελυθερωθούν οι συλληφθέντες.

Οι δύο συλληφθέντες αγρότες έχουν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), ενώ οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το Σύνταγμα, αν η αστυνομία δεν ελευθερώσει τους δύο συναδέρφους τους.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, η εισαγγελέας έδωσε εντολή οι δύο συλληφθέντες αγρότες να αφεθούν ελεύθεροι.

Σημειωτέον ότι μετά τα περιστατικά οι συγκεντρωμένοι αγρότες παραμένουν έξω από τη Βουλή,με διαστήματα ηρεμίας και τεταμένης κατάστασης με την αστυνομία να εναλλάσσονται.

Δείτε το βίντεο εδώ


Δήλωση Αποστόλου για τα επεισόδια

Λίγο μετά τα επεισόδια στη Βουλή με τους αγρότες, με δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δηλώνει τα εξής:  

«Η κυβέρνηση όχι μόνον δεν αρνείται, αλλά αντίθετα επιδιώκει το διάλογο με τους αγρότες.

Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχω ορίσει συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κινητοποιημένων αγροτών. Παρόλα αυτά, όπως ενημερώθηκα, πολύ πριν την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησαν να μπουν μαζικά και  βίαια στο κτήριο του Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Είμαστε αντίθετοι με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας. Ωστόσο ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης.

Η συνάντησή μου με τους εκπροσώπους των αγροτών θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Η μαζικότερη διαμαρτυρία των τελευταίων ετών στην Αθήνα

Με το σύνθημα των αγροτών «δεν θα γίνουμε κολίγοι στη δική μας γη», να δονεί τον Αττικό ουρανό και πολλούς Αθηναίους να εκφράζουν τη συμπάθειά τους στον αγώνα των συντελεστών της αγροτικής οικονομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η μαζικότερη διαμαρτυρία των τελευταίων ετών που έγινε ποτέ από αγρότες στην Αθήνα.

Ο όγκος του κόσμου είναι μεγάλος, όπως και ο παλμός και οι αγρότες από κάθε γωνιά της χώρας συνωστίζονται στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας ΌΧΙ στον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα.

Με το ελληνικό κοινοβούλιο να φυλάσσεται «σαν αστακός» από τις αστυνομικές δυνάμεις οι αγρότες, που θέλουν ειρηνικά, να πουν όχι στα βάναυσα μέτρα που τους επιβάλλονται, μετρούν δυνάμεις και καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, οι οποίες εκτός των άλλων, περιλαμβάνουν συναντήσεις  εκπροσώπων τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.


Με πρώτους τους Κρητικούς απόβαση των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας με πάνω από 8.000 αγρότες να βρίσκονται ήδη στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αναμένονται κι άλλα ακόμα λεωφορεία από την Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα, σε μια από τις μαζικότερες αγροτικές διαμαρτυρίες που έχει πραγματοποιηθεί σε Αττικό έδαφος τις τελευταίες δεκαετίες, όπως προοιωνίζει η μεγάλη συμμετοχή των παραγωγών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 10.000 άτομα.

Χαρακτηριστικές είναι κάποιες δηλώσεις από τις ομιλίες που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα, πριν οι αγρότες μεταβούν στο υπουργείο οικονομικών και μετά στη Βουλή προκειμένου να επιδώσουν το σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Μόσχου Άννα κτηνοτρόφος από Καστοριά: «Στραγγαλίζουν την επαρχεία, δεχόμαστε πόλεμο ότι είμαστε φοροφυγάδες κι αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε, πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε στη γη τη δικής μας. Ή την ασπίδα ή πάνω σ’ αυτή».

Γιώργος Τζωρτζάκης Κρητικός από την Πρωτοβουλία: «Σήμερα είναι η μεγάλη αρχή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Είμαστε εδώ για πρώτη φορά όλοι μαζί οι αγρότες κι αυτό λέει πολλά. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση για τα μέτρα που προωθεί σε ασφαλιστικό και φορολογικό, τα οποία μας εξαθλιώνουν. Ο αγώνας των αγροτών είναι συνολικά εθνικό χρέος, γιατί αν εμείς σταματήσουμε να παράγουμε ο κόσμος δεν θα έχει να φάει».

Θοδωρής Παπακωνσταντίνου από την Πρωτοβουλία: «Κορυφώνουμε σήμερα ως Πρωτοβουλία τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε εδώ και ένα μήνα περίπου, βρισκόμενοι στο Σύνταγμα. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός κινήματος συνδικαλιστικού, που θα μπορεί να στέκεται απέναντι από κάθε κυβέρνηση. Οι αγρότες πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε κυρίαρχοι στη γη μας και στα σπίτια μας και να μη μετατραπούμε σε κολίγους, που μας θέλει η κυβέρνηση».

Κλειστό το κέντρο, θα μεταβούν στο Οικονομικών οι αγρότες

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, αντιπροσωπεία των αγροτών θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών (στην οδό Νίκης), αλλά και στη Βουλή, για να παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία και τους βουλευτές, το (ψήφισμα) πλαίσιο των αιτημάτων, με αιχμές τη φορολογία και το ασφαλιστικό.

Λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών κλειστοί είναι αυτές τις ώρες οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής. Ανάλογα με την εξέλιξη της συγκέντρωσης, η Τροχαία πρόκειται να κλείσει κι άλλους δρόμους στο κέντρο.

Την ίδια ώρα, συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκονται παραγωγοί λαϊκών αγορών οι οποίοι και θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση των αγροτών.

Καταφθάνουν από το πρωί

Ήδη, από αργά το απόγευμα τη Τρίτης έφτασαν στην Αθήνα με ιδιωτικά αυτοκίνητα χιλιάδες αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ η κάθοδος των αγροτικών «καραβανιών» κορυφώνεται το πρωί της Τετάρτης.

Τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κοντά στις περίπου 4.000 Κρητικούς που έφτασαν σταδιακά (από τις 6.30 το πρωί) της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα και σκοπό να διαμαρτυρηθούν στις 11 το πρωί, ενάντια στα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό, που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή αγροτών από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας



Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, ΄Ήπειρος, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και νησιώτες πρόκειται την Τετάρτη στο Σύνταγμα να ενώσουν τις φωνές τους, εναντίον των μέτρων που τους εξαντλούν ως οικογενειάρχες και εκμεταλλεύσεις

Οι αγρότες προσπαθούν να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος με τα λεωφορεία τους, ωστόσο με τις εντολές της Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία τους, θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών (στην οδό Νίκης), αλλά και στη Βουλή, για να παραδοθεί σε πολιτική ηγεσία και βουλευτές, το (ψήφισμα) πλαίσιο των αιτημάτων με αιχμές τη φορολογία και το ασφαλιστικό



«Ήδη στο Σύνταγμα έχουν φτάσει μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία περισσότερα από 40 λεωφορεία» δήλωσε ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι στη διαμαρτυρία συμμετέχουν η επιτροπή αγώνα Κρήτης, το πανελλήνιο συντονιστικό αγροτών, η επιτροπή των συνεταιριστών, η Πρωτοβουλία Αγροτών, οι πτηνοτρόφοι (ΠΕΟΠΠ), δασικοί συνεταιρισμοί, το συντονιστικό Ηπείρου, αγρότες Αν. Μακεδονίας - Θράκης, οι αγροτικοί σύλλογοι της Πέλλας, ΠΕΚ, ΣΕΚ, Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών και πολλοί άλλοι φορείς των αγροτών, με εξαίρεση την ΠΑΣΥ, που με τους συλλόγους και την ΕΟΑΣΝΛ προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο της Αγιάς στις 19 Νοεμβρίου
Γέμισε Κρητικούς αγρότες ο Πειραιάς

Πάνω από 3.500 υπολογίζονται οι Κρητικοί αγρότες που έφθασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά για να πάρουν μέρος στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, όπως λένε οι εκπρόσωποί τους, έφθασαν στην Αθήνα για να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Κι αν δεν πάρουν "αυτό το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή. Θα προχωρήσουμε σε νέες, δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν πρόκειται να γίνουμε επαίτες, θα συνεχίσουμε να είμαστε στη γη μας και να παράγουμε τα προϊόντα μας" όπως χαρακτηριστικά λέει ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα των Κρητικών Πρίαμος Ιερωνυμάκης. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν με τρία πλοία που αναχώρησαν από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων. Ο χρόνος παραμονής τους στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου συλλαλητηρίου.

Μέσα στις προθέσεις των αγροτών είναι να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο και να επισκεφθούν τη γαλλική πρεσβεία για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Γαλλίας. 

Ωστόσο, ως προς το κύριο μέρος της κινητοποίησης ακούγονται προτάσεις για συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών. Οι τελικές αποφάσεις για την εξέλιξη του συλλαλητηρίου προγραμματίζεται να ληφθούν στην πλατεία Συντάγματος σε συνεργασία με τις αγροτικές οργανώσεις της υπόλοιπης Ελλάδος.


Το ψήφισμα

Το ψήφισμα που θα καταθέσουν οι αγρότες στη Βουλή έχει ως εξής:

Οι αγρότες – κτηνοτρόφοι- αλιείς συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στην Αθήνα ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό αγώνα για να μην μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας.

Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που θέλουν να μας επιβάλουν τα κέντρα εξουσίας των πολυεθνικών, των δανειστών αλλά και των ντόπιων αντιπροσώπων τους.

Δίνουμε μάχη

-Για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις μας και οι οικογένειές μας.

- Για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας.

- Για να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια.

Αρνούμαστε να γίνουμε καταναλωτές των εισαγόμενων υπολειμμάτων των πλούσιων χωρών της Ευρώπης και τρίτων χωρών.

Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

Φορολογικό

-Χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

- Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

-Για τα κτηνοτροφικά προϊόντα ο συντελεστής φορολογίας να ξεκινάει από το 8%

-Καμία προκαταβολή φόρου

- Η ιδιοεργασία και η εργασία των μελών της οικογένειας (με βάση τις ΜΑΕ) να λογίζονται στα έξοδα της εκμετάλλευσης.

-Μεταφορά παθητικού από το ένα έτος στο άλλο

-Αφορολόγητο όριο για επιδοτήσεις 12.000 €, όπως ισχύει σήμερα

- Να μεταφέρεται η απόσβεση παγίων στις επόμενες χρήσεις και να έχει τη δυνατότητα ο παραγωγός να επιλέγει το συντελεστή απόσβεσης από 15 έως 20%.

-Απαλλαγή των αγροτών- κτηνοτρόφων – αλιέων από διάφορα επιβαλλόμενα τέλη (π.χ. τέλος επιτηδεύματος κ.α.).

-Απαλλαγή των παραγωγικών ακίνητων (σταβλικές εγκαταστάσεις, καλλιεργήσιμη γη και ακίνητα που αφορούν τη συγκέντρωση, τη συσκευασία, την πρωτογενή μεταποίηση, την αποθήκευση και τη διάθεση των προϊόντων) από κάθε φόρο προς το Δημόσιο, περιλαμβανομένου και του ΕΝΦΙΑ κύριου και συμπληρωματικού.

 

Ασφάλιση αγροτών -κτηνοτρόφων – αλιέων (ΟΓΑ)

-Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.

-Η Επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας από την 1η έως την 7η και κατά συνέπεια και το ποσό των εισφορών που θα καταβληθούν πρέπει να αποτελεί επιλογή του ασφαλισμένου, όπως ίσχυε πριν την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

-Να δημιουργηθεί μια νέα ασφαλιστική κατηγορία, πέραν των επτά που υπάρχουν σήμερα, η οποία να καλύπτει τους φτωχούς αγρότες -κτηνοτρόφους που μπορούν να καταβάλουν χαμηλές εισφορές. Έτσι όλοι θα είναι ασφαλισμένοι και το ασφαλιστικό σύστημα θα έχει έσοδα.

-Να δημιουργηθεί ειδικό μητρώο στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες για την καταγραφή των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στην αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία, στην οποία εργάζονται όλο το χρόνο και να τους δοθεί ετήσια άδεια εργασίας, η οποία θα ανανεώνεται και υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΓΑ, στην κατώτερη τουλάχιστον ασφαλιστική κατηγορία ή ασφάλιση με εργόσημο ΟΓΑ – Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε αφενός να είναι ασφαλισμένοι οι οικονομικοί μετανάστες, αφετέρου να εισρεύσουν πολύ μεγάλα ποσά στο ασφαλιστικό ταμείο του ΟΓΑ και να απαλλάσσονται φόρων οι αγρότες- κτηνοτρόφοι, αφού θα αποδεικνύουν την καταβολή της αμοιβής τους προς αυτούς.

- Άμεση απόδοση των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγροκτηνοτρόφοι και αλιείς. ( Άμεσες ενισχύσεις, Πρόγραμμα νέων αγροτών, εξισωτική αποζημίωση, βιολογικά προγράμματα, επιστροφή φόρου καυσίμων κ.ά.)

 

Ενέργεια – ΦΠΑ

-να επανέλθουν σε καθεστώς ΦΠΑ 13%, τα ζώντα ζώα όλων των κατηγοριών.

-να υπάρξει ειδικός φορολογικός συντελεστής κάτω από το 10% για τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (κρέατα, γάλα κ.τ.λ).

-να μειωθεί ο ΦΠΑ στις χονδροειδείς ζωοτροφές στο 8%.

-Επαναφορά του ΦΠΑ στο κόστος εισροών στο προηγούμενο καθεστώς.

-Κάρτα για μειωμένη τιμή πετρελαίου στους αγρότες και μείωση της τιμής κιλοβατώρας (0,04 Ευρώ/κιλοβατώρα).

 

Χρέη Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων - Δάνεια

Γενναία ρύθμιση των χρεών των παραγωγών και άμεση χρηματοδότησή τους με χαμηλότοκα δάνεια για συνέχιση της παραγωγής.

-Να σταματήσει η δίωξη αγροτών – κτηνοτρόφων λόγω των ήδη βεβαιωμένων δανείων στη ΔΟΥ, να ανακληθούν τα χρέη από το Δημόσιο Ταμείο, αφού δεν έχουν να πληρώσουν.

-Κούρεμα του 50% του κεφαλαίου και ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο -    - Για τα υπόλοιπα δάνεια ζητάμε κούρεμα του 50% του κεφαλαίου και διαγραφή του συνόλου των τόκων (υπερημερίας και συμβατικών). Αποπληρωμή του υπολοίπου 50% σε τουλάχιστον 20 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο. Τα 3 πρώτα χρόνια πληρωμή μόνο των τόκων.

Άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην έκδοση και θεώρηση παραγωγικών άδειων λαϊκών αγορών και η τελική εξάλειψή τους.

Να δώσει το Υπουργείο μόνιμη και ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων για τη διασφάλιση των επιδοτήσεων και να ληφθεί μέριμνα να δοθούν στους κτηνοτρόφους και επιπλέον βοσκότοποι με στόχο την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. Κατάρτιση των διαχειριστικών σχεδίων βελτίωσης των βοσκοτόπων.

Άμεση απόδοση των αποζημιώσεων των ζημιών από ασθένειες και φυσικές καταστροφές.

Όχι στην επιμήκυνση διάρκειας του φρέσκου γάλακτος πέρα των επτά ημερών. Υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία