Κι όλα αυτά, χωρίς κανένας να ξέρει ποιες ακριβώς είναι οι υπηρεσίες για τις οποίες ο «συντονιστής» χρεώνει τους αγρότες, ποιο είναι το κόστος που ο ίδιος επωμίζεται και τι ακριβώς είναι αυτό το οποίο κρύβεται τελικά πίσω από τον όρο «απασφαλμάτωση» για τον οποίο γίνεται συχνά πολύς λόγος.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων ΟΣΔΕ που έχει πρώτο αποδέκτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη αναφέρονται τα ακόλουθα:
ΑΠΟ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΟΣΔΕ
ΠΡΟΣ :
Ιωάννη Μαυρουδή, Διευθύνων σύμβουλος ΓΑΙΑ
Κοιν. Δρ. Γρηγόριο Βάρρα, Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ
Μαυρουδή Βορίδη, Υπουργό
Κατόπιν της από 24/4 επιστολής, σας αποστέλλουμε την παρακάτω επιστολή με σκοπό να επισημάνουμε τα προβληματικά σημεία αυτής και να καταλήξουμε σε μια σύμβαση μεταξύ του δυο μερών κοινά αποδεκτή .Σας επισημαίνουμε ότι η καθυστέρηση της υπογραφής δεν έχει να κάνει με στρατηγικούς ελιγμούς από μέρους μας αλλά με αδυναμία ενασχόλησης με αυτή καθώς οι έκτακτες καταστάσεις που βιώνουμε μας οδήγησαν να ασχολούμαστε με την κατάσταση της υγείας μας καθώς και την διοίκηση της εύρυθμης λειτουργιάς των εταιρειών μας. Η σύμβαση που αποστάλθηκε στα ΚΥΔ δεν περιέχει καμία αλλαγή στους υπόλοιπους όρους της παρά μόνο στην παράταση της ημερομηνίας λήξης της. Με την μερική επιστροφή στην κανονικότητα και κατόπιν επικοινωνίας με τα μέλη ΚΥΔ του σωματείου μας σας αναφέρουμε προς εξέταση από μέρους σας τα εξής: Αναγραφή των παρεχόμενων Υπηρεσιών στη Σύμβαση. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του φορέα συντονισμού ακόμα και πέντε χρόνια μετά της αρχική υπογραφή ακόμα δεν αναγράφονται στη σύμβαση ολοκληρωμένα και επακριβώς. Παρά μόνο το υπολογιστικό νέφος και κάποια υποτιθέμενη διαδικασία αποσφαλμάτωσης. Αλλαγή του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα δεδομένα τιμολόγησης από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει ραγδαία στον τομέα της τεχνολογίας. Πράγμα που σημαίνει ότι οικονομικοί όροι δεν μπορεί να παραμένουν ίδιοι 6 χρόνια μετά. Με μια πρόχειρη έρευνα αγοράς ένα υπολογιστικό νέφος cloud που θα εξυπηρετεί άνετα τις απαιτήσεις του έργου δεν ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Πρότασή μας για την κοστολόγηση είναι το ικανοποιητικό για όλους ποσό των 2 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η επιβολή μια μονομερούς σχεδόν σύμβασης δεν είναι δίκαιη διαδικασία γι’ αυτούς που θεωρούνται συνεργάτες του Φορέα. Εκτός και εάν δεν αποτελούν συνεργάτες αλλά απλούς εισπράκτορες του αμύθητου ποσού κοστολόγησης. Υπενθυμίζουμε ότι το 6,95 το 2014 έδινε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και το 2020 4,3 εκατομμύρια ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα το ποσό είναι αυθαίρετα υπολογισμένο και προς όφελος μόνο του Φορέα και όχι όλων των μερών και κατ’ επέκταση του Έλληνα παραγωγού από τον οποίο τα ΚΥΔ εισπράττουν για χάρη σας.
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε :Την καταγραφή σοβαρών παρεχόμενων υπηρεσιών. Την ορθή κοστολόγηση με βάση τα δεδομένα της εποχής. Την ορθή τιμολόγηση με γνώμονα μια δίκαιη σύμβαση και για τα δυο μέρη. Εκπροσωπώντας τουλάχιστον 100.000 Έλληνες παραγωγούς.
Με τιμή,
Για το Δ.Σ. της ΠΕΦΑ
Ο Πρόεδρος
Ντογκούλης Δημήτριος
Ο Γενικός γραμματέας
Μαλλιαράς Αθανάσιος
07-05-2020 22:14ΝΙΚΟΣ
Μα ειλικρινά, δε βαρέθηκες πια;
Απάντηση06-05-2020 22:30Κακος
Ρε κότα παναγο από ποτέ δεν υπογράφεις τα άρθρα σου κι από ποτέ έχεις και τις γνώσεις να κάνεις υπολογισμούς και για το κλαουντ χα μάλλον εκεί στο Αγρίνιο μεριά έχουν βγάλει τα μολύβια για να δουν τι θα κονομησουν και πόσο θα χρεώνουν κρυφά πσλια μου τέχνη κόσκινο ε ορε παναγο χαιρετίσματα στο συνονόματο σου από το Αγρίνιο.... Καληνυχτα
Απάντηση