BACK TO
TOP

Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

kaxrilas_repas

«Εχοντας γεωπόνους στο πεδίο δίπλα στον παραγωγό, αυτό µας δίνει τη δυνατότητα να αφουγκραστούµε τις πραγµατικές ανάγκες του και να τις µεταφράσουµε σε λύσεις» τονίζει µε σηµασία ο Γενικός ∆ιευθυντής της Timac Agro | ΛΥ∆Α, Μπρούνο Καχρίλας, ο οποίος µαζί µε τον Εµπορικό ∆ιευθυντή της εταιρείας, ∆ηµήτρη Ρέππα, µίλησαν εφ’ όλης της ύλης στο Fertilizers Management.

fino-sklhro-lyda

«Η ποιότητα δίνει πάντα υπεραξία. Εκεί είναι το µέλλον και εκεί πρέπει να επενδύσει και ο παραγωγός. ∆ιότι, ακόµη και φέτος, σε µια δύσκολη χρονιά για το σκληρό σιτάρι ως προς την τιµή του, ένας µύλος που θέλει να κάνει αλεύρι µπορεί να πληρώσει κάτι παραπάνω στο κιλό, αρκεί να του παρέχεις την ποιότητα που ψάχνει», τονίζει ο Βασίλης Καλαϊτζίδης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Zootrofika» από την Κατερίνη.

viodiegersh-neas-genias

Στην ανατολική πλευρά του Πηλίου σε υψόµετρο γύρω στα 500 µέτρα, µε θέα τη Σκιάθο και στο βάθος τις ακτές της Χαλκιδικής, συσκευάζονται το ξακουστά µήλα του Αγροτικού Συνεταιρισµού Ζαγοράς «ΖΑΓΟΡΙΝ». Η Agrenda επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και πήρε µια καλή γεύση από την δραστηριότητα του συνεταιρισµού, ο οποίος αναζητά πάντα το κάτι παραπάνω ώστε να βρίσκεται συνεχώς µπροστά από τις εξελίξεις σε όλους τους τοµείς της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

prwtokollo-threpshs-ntomata

Ο 34χρονος Νικόλαος Σάββας, από τον Λόφο Πιερίας, δηλώνει αθεράπευτα… άρρωστος µε την καλλιέργεια της επιτραπέζιας τοµάτας και για χάρη της, όπως παραδέχεται αφοπλιστικά, είναι ικανός να µαλώσει µε τους φίλους του, ακόµη και µε τον πατέρα του.

lyda-threpsh

Εκεί που χτυπά η καρδιά της καινοτοµίας της ειδικής θρέψης παγκοσµίως, στο Saint Malo της Γαλλίας και τις εγκαταστάσεις του CMI (Centre Μondial de l’Ιnnovation Roullier), ταξίδεψε η αποστολή της Timac Agro | ΛΥ∆Α µε µέλη των βασικών συνεργαζόµενων καταστηµάτων γεωργικών εφοδίων καθώς και της εταιρείας AgriSC – Decoexper S.A., αποκλειστικού διανοµέα για την Κρήτη.

dna-lyda

Στον κύκλο των ευρωπαϊκών χωρών µε πρόσβαση σε βιοδιεγέρτες νέας τεχνολογικής γενιάς, που εξασφαλίζουν στο φυτό αποτελεσµατική αντιµετώπιση των αβιοτικών καταπονήσεων, καλύτερη θρέψη, αλλά και βελτιστοποίηση του γενετικού του δυναµικού, ώστε να µεγιστοποιείται η ποσότητα και η ποιότητα παραγωγής, πήρε θέση πλέον και η Ελλάδα.

sinedrio-ruziou-timac

Με υπερηφάνεια η Timac Agro | ΛΥΔΑ ανακοινώνει την συμμετοχή της ως επίτιμο αργυρό χορηγό στο ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρυζιού που διοργανώνεται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού στις 15 Φεβρουαρίου από τις 9:00 μέχρι 17:00 το απόγευμα στο Porto Palace Hotel της Θεσσαλονίκης.

40c_15

Είναι 9 παρά το πρωί, Ιανουάριος και στην πόλη του Saint Malo, κοντά στο παραθαλάσσιο σύνορο της Βρετάνης µε τη Νορµανδία, η µέρα δεν έχει ξηµερώσει ακόµα. Το ανθρώπινο µάτι, φτιαγµένο να εντοπίζει το φως, πέφτει πάνω σε ένα τεράστιο, κρυστάλλινο, µοβ κουτί, ανάµεσα σε γυάλινες προσόψεις κτιρίων. Αφήνοντας τη Voie de la Liberte και στρίβοντας στη λεωφόρο Φράνκλιν Ρούσβελτ, διαπιστώνει κανείς πως πρόκειται για ένα θερµοκήπιο µερικά µόλις βήµατα από το αθόρυβο αλλά πολυάσχολο λιµάνι της πόλης.

18-39_5

Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις εφαρµογής της φυλλοδιαγνωστικής µεθόδου στην πράξη. Εµπειρικά και κρατώντας το ιστορικό λίπανσης για την κάθε καλλιέργεια γίνονται οι εφαρµογές λίπανσης, λέει ο Αθανάσιος Κουτουκίδης της ΈΝΩΣΗΣ.

42-43_01_6

Τα µέλη του Συνεταιρισµού Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων (Φαµελιά Αστερουσίων) γράφουν ιστορία διότι και φέτος, παρά την µειωµένη καρποφορία που σηµειώθηκε σε παραγωγικά κέντρα της χώρας, σηµειώνουν πολύ υψηλή παραγωγή. ∆ιότι δεν επηρεάστηκαν σε τόσο µεγάλο βαθµό από την ακαρπία. Η αποδοτικότητα αυτή των ελαιόδεντρων οφείλεται εν πολλοίς µε τη συνεργασία τους µε την Timac Agro | ΛΥ∆Α και την εφαρµογή λιπασµάτων και βιοδιεγερτών της εταιρείας.

42-43_01_5

Με 30 χρόνια εµπειρίας στα θερµοκήπια µε καλλιέργειες ντοµάτας και αγγουριού, ο Νίκος Χαραλαµπάκης, µοιάζει να έχει βρει τη συνταγή για να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές µε εµπορεύσιµη σοδειά άριστης ποιότητας η οποία δεν επηρεάζεται ούτε από αβιοτικούς παράγοντες, όπως η πρόσφατη µακρά περίοδος ξηρασίας που έπληξε την Κρήτη.

42-43_77

«Πρώτα αγοράζει το µάτι και µετά το χέρι», το µότο του Γιάννη Χιώτη, έµπειρου καλλιεργητή πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια, ο οποίος στο Έλος της Λακωνίας έχει βρει τη χρυσή τοµή που ανεβάζει στους 6,5 τόνους την παραγωγή ανά στρέµµα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απαιτούµενη από το εµπόριο ποιότητα παραγωγής.

42-43_01_4

Κοµβικό «εργαλείο» για την ποιοτική και την ποσοτική αναβάθµιση των πολυετών καλλιεργειών αποδεικνύεται η µετασυλλεκτική, επικουρική ή και βασική, λίπανση ιδίως όταν συνδυάζεται µε εφαρµογές στο έδαφος και στα φύλλα των φυτών µε τεχνολογικά προηγµένα προϊόντα θρέψης.

hq720_2

Σε μια εποχή που η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας, τα γεωργικά προϊόντα συνιστούν καθοριστικό πυλώνα για την εξασφάλιση της παγκόσμιας τροφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ