BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Ταξίδι στη γενέτειρα της ειδικής θρέψης στο Saint Malo της Γαλλίας

Εκεί που χτυπά η καρδιά της καινοτοµίας της ειδικής θρέψης παγκοσµίως, στο Saint Malo της Γαλλίας και τις εγκαταστάσεις του CMI (Centre Μondial de l’Ιnnovation Roullier), ταξίδεψε η αποστολή της Timac Agro | ΛΥ∆Α µε µέλη των βασικών συνεργαζόµενων καταστηµάτων γεωργικών εφοδίων καθώς και της εταιρείας AgriSC – Decoexper S.A., αποκλειστικού διανοµέα για την Κρήτη.

lyda-threpsh

74
0

Πρόκειται για ένα ταξίδι που γίνεται στα πλαίσια της πρακτικής της εταιρείας, για τεχνική σύνδεση κάθε συνεργάτη της µε τις τεχνολογίες των προϊόντων και σκευασµάτων θρέψης. Άλλωστε η Timac Agro | ΛΥ∆Α χαρακτηρίζεται ως πρωτοπόρος εταιρεία στον τοµέα της ειδικής λίπανσης και θρέψης των φυτών και των ζώων που επενδύει διαρκώς στην έρευνα και την καινοτοµία και διευρύνει συνεχώς την παρουσία της στον ελληνικό αγροτικό χώρο.

Το CMI (Centre Μondial de l’Ιnnovation Roullier) βρίσκεται στο Saint Malo και αποτελεί την καρδιά των προϊόντων της Timac Agro, καθώς και των τεχνολογιών που ενσωµατώνονται σε αυτά. Σήµερα, φιλοξενεί πάνω από 100 επιστήµονες διαφόρων ειδικοτήτων από 15 διαφορετικές χώρες, έχοντας ως µοναδικό στόχο τη δηµιουργία νέων τεχνολογιών για τα λιπάσµατα νέας γενιάς.

Με πάνω από 5.000 τετραγωνικά µέτρα πειραµατικών σταθµών και εργαστηρίων, η κάθε τεχνολογία που αναπτύσσεται εδώ, εξετάζεται διεξοδικά, αφού ακολουθεί µια σειρά αναλύσεων και αξιολογήσεων, τόσο σε εργαστηριακό επίπεδο, όσο και σε πειραµατικούς σταθµούς. Ταυτόχρονα, για να διασφαλιστεί η αποτελεσµατικότητα των προϊόντων Timac Agro σε διαφορετικά κλίµατα, και συνεπώς σε διαφορετικές χώρες, το CMI συνεργάζεται µε κορυφαία Πανεπιστήµια και Ινστιτούτα σε όλο τον κόσµο.

Επίσκεψη στα εξειδικευµένα εργαστήρια του CMI και στα θερµοκήπια δοκιµών

Κατά την επίσκεψή τους στις ερευνητικές εγκαταστάσεις του οµίλου, οι γεωπόνοι είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν στην ολότητά της την ολιστική διαδικασία ανάπτυξης νέων καινοτόµων τεχνολογιών και σκευασµάτων. Επισκέφθηκαν τόσο τα εξειδικευµένα εργαστήρια του CMI, όσο και τα θερµοκήπια δοκιµών όπου στεγάζονται και λειτουργούν κοµµάτια εξοπλισµού υψηλής καινοτοµίας, ώστε ο όµιλος να ανταποκρίνεται στις αυξηµένες απαιτήσεις της γεωργίας του 21ου αιώνα.

Η ξενάγηση στο Minerallium ολοκλήρωσε την εµπειρία στη Γαλλία. Το Minerallium λειτουργεί από το 2020 και αποτελεί την πρώτη εταιρική φιλανθρωπική πρωτοβουλία του οµίλου Roullier. Αυτή η έκθεση παρουσιάζει και εξηγεί τον ελάχιστα γνωστό, αλλά ουσιαστικό ρόλο που διαδραµατίζουν τα φυσικά ορυκτά, από την αρχή της ζωής στη Γη έως και τη χρήση τους στη γεωργία, προσφέροντας µια µοναδική και καθηλωτική εµπειρία, που οδηγεί τους επισκέπτες στα βάθη της Γης για να ανακαλύψουν τα µυστικά της δηµιουργίας της µέσα από αυτά των ορυκτών της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία