Η οικογένεια της, συνεχίζει την εκτροφή της γηγενούς αυτής φυλής, και την παραδοσιακή τυροκόμιση, συνεχίζοντας μια παράδοση τριών γενεών, που ξεκινάει από τους παππούδες της που ήταν οι πρώτοι κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Στην φάρμα της Σοφίας, ο επισκέπτης μπορεί να γίνει για «μια μέρα βοσκός». Να συμμετέχει σε όλες τις εργασίες που κάνει ο κτηνοτρόφος, να μάθει να αρμέγει με παραδοσιακό τρόπο, να περιηγηθεί στην περιοχή που βόσκει το κοπάδι, να φτιάξει τυρί, να μαζέψει βοτανα και μυρωδικά, αλλά και να επισκεφθεί τη μοναδική φυσική πέτρινη βρύση της περιοχής, από την οποία πήρε και το όνομα του, το χωριό.
Ο επισκέπτης φεύγοντας, εκτός από τις εμπειρίες, μπορεί να πάρει μαζί του και προϊόντα που παράγει η φάρμα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή.
Περισσότερες πληροφορίες:www.facebook.com/sofiesfarm
Πηγή:openfarm.gr