Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, οι στόχοι της Ένωσης είναι η διατήρηση της δυναμικής της και η περαιτέρω ανάπτυξη, αν και το ταμείο απ’ την αρχή της νέας προεδρίας ήταν θετικό.
Στέλιος Κεχρής, διευθύνων σύμβουλος Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ).
Ιωάννης Βογιατζής, μέλος του Δ. Σ. στην Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ)
Άγγελος Ιατρίδης, μέλος του Δ.Σ. στην Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ) και χημικός οινολόγος στο Κτήμα Άλφα
Επίσης, στα σχέδια της Ένωσης είναι η δημιουργία ελκυστικού προϊόντος ώστε ο επισκέπτης που θα έρθει στη Β. Ελλάδα, να επισκεφθεί και τα οινοποιεία της ή να έρθει μόνο σ’ αυτά, ενώ περαιτέρω στόχοι είναι η ενίσχυση του εκπαιδευτικού μέρους στον Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης και γενικότερα η εκπαίδευση προκειμένου να αξιοποιήσει η Ελλάδα την τουριστική κίνηση προς όφελος των εξαγωγών οίνου δεδομένου ότι αυτές μπορούν να ξεκινήσουν απ’ την εντύπωση που δημιουργούμε στους τουρίστες.
Νικολέτα Ταραλά, μέλος του ΔΣ στην Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), από Έλινος
Γιάννης Αλμπάνης, Διευθυντής της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ)
Επίσης, ακόμα ένας στόχος, όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, είναι η συνέχεια των προωθητικών ενεργειών, όπως οι γευσιγνωσίες, οι οποίες έχουν φέρει τους νέους κοντά στο κρασί. Βέβαια, ακόμα το 60% του κρασιού που καταναλώνεται στην Ελλάδα είναι χύμα, καθώς η χώρα αν και έχει μεγάλη ιστορία στην παραγωγή κρασιού, έχει μικρή οινική κουλτούρα.
Η Ένωση Β. Ελλάδος είναι η πρώτη συλλογική προσπάθεια και παρόλο που «καλλιεργούμε το 15% της πανελλαδικής έκτασης, θεωρούμε ότι είμαστε η πιο δυναμική περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, τονίζοντας, επίσης, πως το κρασί μπαίνει σε μια καινούρια φάση, με αύξηση των εξαγωγών. Ωστόσο, «ενώ πλέον το κρασί μπαίνει εύκολα σε σημεία πώλησης, δύσκολα καταναλώνεται».