
Το παραδοσιακό έθιμο του ανάμματος των φωτιών, συνοδεία κρασιών από 12 οινοποιεία του Νομού Φλώρινας, δύο αποσταγματοποιούς και με τις νοστιμιές που επιμελούνται οχτώ βραβευμένοι σεφ θα απολαύσουν όσοι θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Είσοδος: 3€ (δώρο ποτήρι γευσιγνωσίας)
Το πρόγραμμα του διημέρου
Σαββάτο 22 Δεκεμβρίου 2018
17:00 – 18:00μμ > Ο Κώστας Μάγγος και το εστιατόριο Τέρψη μαγειρεύουν ιδιαίτερα φλωρινιώτικο χοιρινό
18:00 – 19:00μμ > Ο σεφ Νίκος Κοντοσώρος παρουσιάζει λαχταριστή κρεατόπιτα με τραχανά
19:00 – 20:00μμ > Ο διπλωματούχος WSPC Lev3, Γιάννης Σουμπάσης και το wine bar Αέροινο παρασκευάζουν ζεστό Glühwein
20:00 – 21:00μμ > Ο σεφ Γιώργος Τσελίδης και το εστιατόριο Γεντέκι, παρουσιάζει κεφτεδάκια από φασόλια Πρεσπών σε μια δημιουργική leftover συνταγή
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018
16:00 – 17:00μμ > Ο Δημήτρης Χρόνης παρουσιάζει ξεχωριστό ρακόμελο από Ξυνόμαυρο
17:00 – 18:00μμ > Η ομάδα ΜΠΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ παρουσιάζει μοναδικά αλλαντικά και κρεατικά της Φλώρινας
18:00 – 19:00μμ > Ο σεφ Σπύρος Σπυρούδης και το εστιατόριο Κουκούτσι μαγειρεύουν λαχταριστό τραχανώτο με τζουμπιρίγγες
19:00 – 20:00μμ > Η σεφ του Rivo wine Bar παρουσιάζει ζεστή νηστίσιμη κολοκυθόσουπα
20:00 – 21:00μμ > Οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης ετοιμάζουν γαστρονομικές εκπλήξεις πιπεριάς
Συμμετέχουν τα οινοποιεία:
Α.Σ.Ε.Π. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, IN VINO, KTHMA KAΡANIKA, ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ, ΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΚΟΛΥΝΔΡΟΥ, Π. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., ΠΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ΡΑΚΟΜΕΛΟ Δ. ΧΡΟΝΗΣ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΣΟΝΙΑΔΗΣ
Μαγειρεύουν οι σεφ:
Νίκος Κοντοσώρος, Κώστας Μάγγος, Γιώργος Τσελίδης, Σπύρος Σπυρούδης, Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης, η ομάδα του RIVO wine bar, η ομάδα της ΜΠΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ μαζί & o Γιάννης Σουμπάσης, διπλ. WSPC Lev3
Πηγή: neaflorina.gr