
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση ελαιόλαδου Μεσσηνίας της νέας ελαιοκομικής περιόδου, δοκιμή από πάνελ πιστοποιημένων γευσιγνωστών και από το κοινό, ενώ επιστήμονες θα μιλήσουν για νέες έρευνες σχετικά με τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, για τα σοβαρά προβλήματα που συνάντησε φέτος η ελαιοπαραγωγή, καθώς και για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο δάκος.
Συμμετέχουν οι εισηγητές:
Κέλλυ Μπουκέα, κλινική διαιτολόγος, προϊσταμένη Τμ. Διαιτολογίας και Διατροφής Γ. Ν. Καλαμάτας που θα ανατρέξει στα νεότερα δεδομένα για τη συμβολή του ελαιόλαδου στην υγεία
Ανδρέας Κρασσακόπουλος, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας που θα αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν στην ελαιοκαλλιέργεια τη φετινή περίοδο και την επίδρασή τους στο τελικό προϊόν
Δρ. Τάκης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, PhD Πανεπιστημίου Illinois, συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο οποίος θα μιλήσει για τη δυνατότητα διερεύνησης της δυναμικής του πληθυσμού του δάκου στη Μεσσηνία και επίλυσης του οξυμένου προβλήματος με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία
και οι γευσιγνώστες ελαιόλαδου:
Κώστας Λύρης, γεωπόνος, σύμβουλος επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα ελαιόλαδου, panel leader του NYIOOC και συνεργάτης του Olive Oil Times educational lab
Γιώργος Κουτέλας, γευσιγνώστης επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλάδου, συνιδρυτής του Σχολείου Ελιάς και Ελαιόλαδου Καλαμάτας
Αριστείδης Παπανικολάου, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, γευσιγνώστης ελαιόλαδου
Υπό την αιγίδα του ΓΕΩΤΕΕ (Τμήμα Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας)
Περισσότερες πληροφορίες:
τηλ. 27210 24590, 698 5036 531