
Στόχος να ενισχυθεί η συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης αγοράς από τη ντόπια αγροτική παραγωγή, στηρίζοντας τη συναφή με τον τουρισμό επαγγελματική και βιοτεχνική δραστηριότητα και δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα προϊόντα της κρητικής διατροφής.
Το εγχείρημα που μετρά επτά χρόνια, έχει βραβευθεί στο παρελθόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και έκθεση προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.
«Ξεκινώντας αυτό τον θεσμό γνωρίζαμε την τεράστια ανάγκη διασύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, για την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι θα είχε τόση μεγάλη απήχηση και ότι θα έβρισκε μιμητές και σε άλλες περιοχές της χώρας. Φέτος κάνουμε ένα επιπλέον βήμα παρέχοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και σε τοπικές επιχειρήσεις που παράγουν βιομηχανικά προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με τον τουρισμό και βλέπουμε ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης.
Πηγή: ert.gr / φωτο εξωφύλλου από την περσινή διοργάνωση: rethemnosnews.gr