
> Εκδήλωση την Παρασκευή 22 Μαρτίου με θέμα: «Προώθηση των κρητικών προϊόντων και της κρητικής κουζίνας», όπου θα γίνει η απονομή των σημάτων «κρήτη» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στις νέες πιστοποιημένες επιχειρήσεις του νησιού.
> Ημερίδα το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 17:30μμ, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach με θέμα: «Ο ρόλος του ελαιολάδου στην κρητική διατροφή - τρόποι στήριξης και προώθησης του».
- Ο Νίκος Μπουνάκης, διευθύνων σύμβουλος Proactive ΑΕ - Σύμβουλοι επιχειρήσεων θα εξετάσει τη συμβολή των προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ στη δημιουργία υπεραξίας της αγροτικής παραγωγής μέσα από το «Branding Τόπου»
- Ο γεωπόνος-ερευνητής, πρώην διευθυντής του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροφικών Φυτών Χανίων, Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης θα αναφερθεί σε προβλήματα και προοπτικές της καλλιέργειας ελιάς στον κόσμο
- Ο συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης θα μιλήσει με θέμα: «Μέγιστον αγαθόν προς πάσαν του βίου θεραπείαν ο της ελαίας καρπός»
- ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, chef και πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής θα περιγράψει χρήσεις του ελαιολάδου στη σύγχρονη γαστρονομία, με σήμα "κρητική κουζίνα"
Ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου θα ολοκληρωθεί με την τελετή βράβευσης όσων ελαιόλαδων ξεχώρισαν την Κυριακή 24 Μαρτίου, ώρα 11:00πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach, στο Ρέθυμνο.