
Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στις 8 Μαΐου στην πλατεία Σπιανάδα, ενώ τις επόμενες τέσσερις ημέρες, τα γαστρονομικά δρώμενα θα εκτυλίσσονται σε πλατείες χωριών, εστιατόρια και ξενοδοχεία της Κέρκυρας που θα παρουσιάζουν το μενού της χρονιάς, τον σεφ και τη φιλοσοφία τους.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα επιμελείται πιάτα με βάση την παράδοση της Κέρκυρας και των υπόλοιπων νησιών του Ιονίου, τα οινοποιεία θα παρουσιάσουν κρασιά νέας εσοδείας ενώ φιλαρμονικές και χορωδίες θα αναδείξουν την επίδραση της επτανησιακής σχολής στη μουσική.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, σεμινάρια ιστορίας της επτανησιακής κουζίνας, ομηρικής (με διάθεση σχετικού εγχειριδίου) και μεσογειακής διατροφής, μαθήματα μαγειρικής και κηπευτικής.
Πηγή: www.tornosnews.gr