
Το παραδοσιακό παστέλι έχει ως κύρια συστατικά του το καθαρισμένο σουσάμι, τη ζάχαρη και το μέλι ενώ η ανάδευσή τους κρατά αρκετή ώρα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Η διαδικασία συνεχίζεται με το άπλωμα σε μεγάλες ειδικές τάβλες και το χτύπημα με ξύλο για να πάρει την επίπεδη μορφή του.
Ακολουθεί το χάραγμα σε ευθείες γραμμές, το κόψιμο σε σχήμα ρόμβου και στο τέλος το σερβίρισμα με τα λεμονόφυλλα στις τάβλες, δίνοντας αντικολλητικό χαρακτήρα όσο και ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση.