BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καταγράφονται 40 ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Σε Βαρυμπόμπη, Κω, Εύβοια, Ηράκλειο, Μάνη, Ρόδο και Μεσσηνία, οι φλόγες έχουν κάψει τα πάντα στο πέρασμά τους.

barumpompi-purkagia

1
0

Στην Βαρυμπόμπη η φωτιά έχει βγει εκτός ελέγχου, με τους οικισμούς να εκκενώνονται ο ένας μετά τον άλλον, ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

Στην Κω, στο Ασκληπιείο, επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Συνεχίζεται με κάθε μέσο η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Κω, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Στην Εύβοια, στην περιοχή Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και τρία αεροσκάφη. Ενώ, ξέσπασε φωτιά και στα Κριεζά Ευβοιας, η οποία βρίσκεται δίπλα σε επιχείρηση και σπίτια. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, επιχειρούν 9 οχήματα υδροφόρες και 30 άνδρες. Η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου στα όρια με την περιοχή του Αγίου Θωμά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στην Καστανιά στην Ανατολική Μάνη, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 21 οχήματα. Η φωτιά μαίνεται από αργά το μεσημέρι της Τρίτης ανεξέλεγκτη, ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών Λιβάδια, Σελεγούδι, Άγιος Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά.

Στην Ρόδο βρίσκονται εκτεταμένες αναζωπυρώσεις σε όλο το μέτωπο της φωτιάς, από τη Θολό έως τα Μαριτσά και την Ψίνθο. Ενώ, για τρίτη διαδοχική ημέρα το νησί της Ρόδου, η τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στη Μεσσηνία και στη Βασιλίτσα επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας το μεσημέρι της Τρίτης, η οποία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σε εξέλιξη ήταν αργά χθες φωτιά και στα Καλάβρυτα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία