BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Σε κακό χάλι η αγροτική οδοποιία λένε στην Σάμο

Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα για την αγροτική οδοποιία ζητούν οι αγροτικοί φορείς της Σάμου, η οποία όπως λένε είναι σε κακό χάλι εμποδίζοντας έργα καθαρισμού των χωραφιών και πέριξ των δασικών εκτάσεων.

xali-agrotikhs-odopoiias-Samou

42
0

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος επανέρχεται και φέτος στο μείζον θέμα της άμεσης αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας.

« Άλλη μια χρονιά, όπου έχουμε φτάσει μέσα Μαΐου, έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, οι αγροκτηνοτρόφοι είναι μέσα στα χωράφια τους και η αγροτική οδοποιία είναι κυριολεκτικά σε κακό χάλι! Συγκεκριμένα, εκτός από έναν κλαδοφάγο που είχε βγει το προηγούμενο διάστημα και καθάρισε σε κάποιους δρόμους τις άκρες σε συγκεκριμένα χωριά, δεν έχει γίνει κάποια άλλη ενέργεια. Κι ένας εργολάβος που μπήκε να κόψει κλαδιά γύρω γύρω από τους δρόμους, τα κλαδιά έχουν μείνει μέσα στους δρόμους, δεν έχουν μαζευτεί με αποτέλεσμα να είναι εύφλεκτη ύλη για πυρκαγιές.

Αποτέλεσμα των παραπάνω να σπαταλάμε ένα σωρό λεφτά το χρόνο για να φτιάχνουμε τα αγροτικά μας, ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα για να μπορέσει η Πυροσβεστική να κάνει τη δουλειά της.

Αν θέλουμε να μιλάμε για σοβαρή αγροτική οδοποιία, πρόληψη για δασοπροστασία, για να μην καούν τα σπίτια μας και τα χωράφια μας θα πρέπει να γίνονται σωστά έργα και συντήρηση από πολύ πιο νωρίς.», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανσιαμιακός Αγροτικός Σύλλογος ζητώντας:

  • Την άμεση αποκατάσταση και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας του αγροτικού και δασικού δικτύου και άμεση ενημέρωση των αρμοδίων για την αποκατάστασή της
  • Να βγουν άμεσα όλα τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός του Δήμου και της Περιφέρειας
  • Να ενισχυθεί η δασοπροστασία και η πυρόσβεση με σχεδιασμό αντιπυρικών ζωνών με όλα τα αναγκαία μέσα και προσωπικό για την προστασία των χωραφιών, των σπιτιών και του δασικού πλούτου του νησιού.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία