BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία αγροτών την Πέμπτη 16 Μαΐου στον ΕΛΓΑ Λάρισας για αποζημίωση της επανασποράς

Να καλυφθεί το κόστος της επανασποράς διεκδικούν οι αγρότες της Θεσσαλίας που την Πέμπτη 16 Μάη θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ Λάρισας, στις 11 το πρωί, με απόφαση των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.

202103041326316707-1200x700

67
0

Το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς πολύ μεγάλο ποσοστό αγροτών αναγκάστηκαν να ξανασπείρουν τα χωράφια τους, άρα να ξαναπληρώσουν για σπόρους και καύσιμα. Το κόστος είναι μεγάλο, αφού αναγκάστηκαν να σπείρουν δυο φορές και μάλιστα σε μια περίοδο που το κόστος παραγωγής είναι πολύ αυξημένο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο πρόεδρος της, Κώστας Τζέλλας, τόνισε πως «το ζήτημα είναι ότι έχουμε πάθει μεγάλη καταστροφή σε μια περίοδο που λείπουν χρήματα από τις τσέπες μας καθώς δεν έχουμε ακόμα εξοφληθεί τις αποζημιώσεις για τις ζημιές του Daniel και βέβαια η κυβέρνηση, πατώντας στο νόμο του ΕΛΓΑ που εμείς πάντα παλεύουμε να αλλάξει, δεν αποζημιώνει τους συναδέλφους που πάθαμε ζημιές και κάνουμε επανασπορές. Ζητούμε με πολιτική απόφαση να δώσει λύσει σ’ αυτό το πρόβλημα».

Ανάφερε ακόμα ότι οι αιτίες του φαινομένου σχετίζονται πιθανότατα και με την ποιότητα των σπόρων που διατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και με τη σύσταση των εδαφών, ζητήματα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση, είτε με συστηματικότερους ελέγχους των σπόρων από το ΚΕΠΥΕΛ, είτε με εδαφολογικές μελέτες.

Ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε συνάντηση με το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκη, για την αποζημίωση της επανασποράς και για την άμεση εξόφληση της αποζημίωσης από την πλημμύρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία