BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Χαλάζι 30 λεπτών στην Έδεσσα, 100% απώλειες σε ροδάκινα και μήλα

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και κτήματα προκάλεσε η χαλαζόπτωση που έπληξε την Έδεσσα το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου. Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, έπεφτε για μισή ώρα στις παραπάνω περιοχές και κατέστρεψε ακόμη και στο 100% καλλιέργειες με κεράσια, ροδάκινα και μήλα σύμφωνα με την ΕΡΤ.

98
0

Η χαλαζόπτωση στην Έδεσσα άφησε πίσω εκτεταμένες ζημιές σε χωράφια, με αγρότες από την Πέλλα, να ζητούν αποζημιώσεις. Το χαλάζι έπεφτε ασταμάτητα για 30 λεπτά.

Η κακοκαιρία έπληξε όλη την περιοχή της Βεγορίτιδας σε Άρνισσα, Παναγίτσα, Ζέρβη, Άγιο Αθανάσιο, Ξανθόγια  και αλλά και τα χωριά Κερασιά, Καρυδιά, Νησί και Κορυφή του Δήμου Έδεσσας.

Στον Άγιο Αθανάσιο, οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν δέντρα, με τους κατοίκους να μιλούν για καιρικές συνθήκες που είχαν να δουν από τον περασμένο χειμώνα.

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής, αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ανέφερε σε τοπικά μέσα: «Δυστυχώς, η ειδοποίηση που μας είχε δοθεί ότι θα έχουμε προβλήματα χαλαζοπτώσεων βγήκε αληθινή. Είχαμε χαλάζι στην ορεινή περιοχή της Έδεσσας, σε περιοχές όπως η Καρυδιά, στην ευρύτερη περιοχή της Παναγίτσας, Αγίου Αθανασίου. Έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και στο κέντρο του νομού και σε άλλες περιοχές. Αυτή τη στιγμή έχουμε βροχή. Αυτό μόνο δεν θέλαμε, καθώς είναι περίοδος συγκομιδής προϊόντος, είναι τα κεράσια, τα ροδάκινα της Πέλλας. Στις ορεινές περιοχές έχουμε κεράσια που αυτή την περίοδο μαζεύονται».










Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία