BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Επιζήμια και όχι ποτιστική η νεροποντή στη Χαλκιδική, στο έδαφος ο ελαιόκαρπος

Εκτεταμένες καταστροφές σε ελαιόδεντρα, αλλά και άλλες καλλιέργειες άφησε πίσω της η έντονη νεροποντή και η ισχυρή χαλαζόπτωση, που τη συνόδευσε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουλίου, σε περιοχές της Χαλκιδικής.

xalazi_elies

58
0

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν με επίκεντρο τον οικισμό της Φώκαιας στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, αλλά όχι μόνο και όπως σημείωσε στο Agronews ο παραγωγός Παύλος Γιαλαγκολίδης, η ζημιά που προκάλεσαν προσεγγίζει το 100% της παραγωγής.

Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησε ο παραγωγός στα περισσότερα κτήματα που δέχθηκαν το πλήγμα από τον καιρό, οι καρποί που έχουν πέσει στο έδαφος είναι τόσοι πολλοί που μοιάζει να έχουν δημιουργήσει ένα «πράσινο χαλί», ενώ και όσοι κατάφεραν να κρατηθούν στα δέντρα έχουν δεχθεί ισχυρά χτυπήματα στην επιφάνεια τους, με συνέπεια να καθίστανται μη εμπορικοί.

Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι και τη βροχή στο νομό, έχουν προκληθεί επίσης σε καλλιέργειες με βαμβάκι, με ηλιόσπορο, αλλά και κηπευτικά. Οι παραγωγοί, όπως αναφέρει ο κ. Γιαλαγκολίδης, περιμένουν τώρα να γίνει εκτίμηση των ζημιών από στελέχη του ΕΛΓΑ για να αποζημιωθούν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία