BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Σε απόγνωση οι καλλιεργητές της Αγιάς από τις επελάσεις αγριογούρουνων

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας μετά την θεομηνία Daniel, έρχονται να προστεθούν και οι επελάσεις αγριογούρουνων στις καλλιέργειες τους.

831dcc41d453f6fbec14ddaff1b5f2b5_XL

91
0

Σε περιοχές του Δήμου Αγιάς το πρόβλημα όπως αναφέρουν ο αγρότες από τις ζημιές που προκαλούν εδώ και μέρες τα κοπάδια αγριογούρουνων είναι τεράστιο, και ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Το βρέθηκε την Δευτέρα 8 Ιουλίου, στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας αγροτών από την Αγιά στον ΕΛΓΑ Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι, το φαινόμενο με τις επιθέσεις αγριογούρουνων δεν είναι τωρινό, είναι φυσικό, πολλές φορές προβλέψιμο, και έχει να κάνει με την αναπαραγγή των ζώων, και τον συνολικό τρόπο διαχείρισης της πανίδας της χώρας.

«Δεν στερούμαστε οικολογικής συνείδησης, αλλά απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, όπως επίσης ζητάμε την αποζημίωση από το κράτος για την κατεστραμμένη παραγωγή μας. Καταστροφές από αγριογούρουνα δυστυχώς δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε μόνοι μας σαν αγρότες, και ζητάμε η Πολιτεία να μας βοηθήσει. Οι καταστροφές αυτές προστίθενται στα χίλια μύρια προβλήματα που έχουμε σαν παραγωγοί και θέλουμε τους αρμόδιους φορείς να δούνε το θέμα πολύ σοβαρά. Επιθυμούμε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούμε, να ενταχθούν οι ζημιές από αγριογούρουνα στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και οι επιστημονικοί φορείς να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αετολόφου Κώστας Τζιουβάρας, στο οnlarisa.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία