BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΥΑΘ - Δήμου Πέλλας για επίλυση αρδευτικού προβλήματος Αραβησσού

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου στην ΕΥΑΘ με στόχο τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος της Αραβησσού. Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, μαζί με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Ε. Φουντουκίδη, τον Πρόεδρο της Αραβησσού κ. Ι. Γερόκωστα και τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Λ. Κομματόπουλο, συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ κ. Α. Αμανατίδη για το αίτημα κατασκευής μόνιμων έργων μεταφοράς νερού από περιοχές που δεν επηρεάζουν τη διαδικασία υδροληψίας της ΕΥΑΘ από τις πηγές.

αρδευτικο1

11
0

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλο μέρος της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται από τις πηγές Αραβησσού. Η ύπαρξη του χώρου εγκαταστάσεων στις πηγές όμως απαγορεύει κάθε κατασκευή γεώτρησης στη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα η ποσότητα νερού για την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής να μην επαρκεί. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα και αυξημένο κόστος παραγωγής στους αγρότες της Αραβησσού. Κατά τις προηγούμενες συναντήσεις η διοίκηση της ΕΥΑΘ είχε αντιληφθεί το πρόβλημα των κατοίκων και εκφράστηκε θετικά για την συνδρομή μέσω αντισταθμιστικών έργων. Μέσα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΥΑΘ έχει κατασκευαστεί μια σύγχρονη παιδική χαρά στην περιοχή, ενώ αναμένεται να ετοιμαστεί και ένα γήπεδο 5*5 μέσα στον Αύγουστο. 

Στη συνάντηση η διοίκηση της ΕΥΑΘ δεσμεύτηκε να αναλάβει την χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του έργου της μεταφοράς του αγωγού ύδρευσης και δεξαμενής αποθήκευσης για την περιοχή, τα οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Δήμος Πέλλας. Τα δύο μέρη συμφωνήσαν πως θα προχωρήσουν στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας. Το συγκεκριμένο έργο θα δώσει μια ιδιαίτερη ανάσα και βοήθεια στην τοπική κοινότητα ενώ κρίνεται ιδιαιτέρως αναγκαίο όπως και όλα τα υπόλοιπα μικρά έργα που έχουν γίνει στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΥΑΘ.

«Από την αρχή της θητείας μου σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τους πρώην και νυν τοπικούς συμβούλους αλλά και από την αρχή της θητείας του νυν δημάρχου, που θα επιταχύνει τις διαδικασίες, καταφέρνουμε να προχωρήσουμε το συγκεκριμένο έργο που θα βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα θα συνεχίσει να παρέχει υδροδότηση της Θεσσαλονίκης. Μετά από αρκετά χρόνια η Διοίκηση της ΕΥΑΘ αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα και την υποχρέωσή της για αντισταθμιστικά έργα στην Αραβησσό. Με συνεργασία, ρεαλισμό και συνεχείς επαφές καταφέραμε να προχωρήσουμε ένα σημαντικό έργο για την Αραβησσό», δήλωσε ο Λάκης Βασιλειάδης μετά τη συνάντηση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία