BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

«Δεν πάει άλλο» λένε οι αγρότες της Σάμου για τις επελάσεις αγριογούρουνων

Σε απόγνωση είναι οι αγρότες της Σάμου εξαιτίας των καταστροφών που προκαλούν στις καλλιέργειες τους οι επιδρομές αγριογούρουνων, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε μέτρα και αποζημιώσεις.

a8acbb04-a179-4eab-b9f3-bc272dad3c53

15
0

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου οι αγρότες και κάτοικοι του νησιού μετά από κάλεσμα του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια και στη Διεύθυνση Δασών, ενώ παρέμβαση έγινε και στη Διεύθυνση Γεωργίας και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, ζητώντας:

  • Να παρθούν τώρα μέτρα για εξάλειψη του πληθυσμού των αγριογούρουνων από το νησί.
  • Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχουν γίνει.
  • Να ενταχθεί στον κανονισμό του ΕΛΓΑ η αποζημίωση από τις ζημιές από τους αγριόχοιρους

«Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις μας από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δασαρχείο), να πιέσουν οι υπηρεσίες οι δήμοι κλπ γιατί ρημάζουν οι καλλιέργειες! Συγκεκριμένα τα αγριογούρουνα ρημάζουν τα αμπέλια, τα κηπευτικά, γκρεμίζουν τοίχους, χαλάνε τις πεζούλες, αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Πάει χαμένος ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας!

Οι αγρότες του νησιού μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σωρό ζητήματα όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, την κακή συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, την έλλειψη έργων για την άρδευση των καλλιεργειών μας κλπ. Δεν αντέχουμε άλλο.

Δε δεχόμαστε άλλο την κοροϊδία! Φτάνει με τις συσκέψεις και τα έγγραφα. Ζητάμε γραπτές απαντήσεις τώρα και να δώσουν λύση στο πρόβλημα χθες! Ας αναλάβει η κάθε υπηρεσία τις ευθύνες της πριν να είναι αργά και για τις καλλιέργειες και για την ανθρώπινη ζωή!», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία