BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ακόμη και από τη σπορά οι επιδρομές αγριόχοιρων στις καλλιέργειες της Κοζάνης

Η πληθυσμιακή αύξηση του αγριόχοιρου στην Π.Ε. Κοζάνης έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις γεωργικές καλλιέργειες, με τους αγρότες να είναι αγανακτισμένοι από τις συνεχείς επιδρομές και καταστροφές.

09

111
0

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στις απελευθερώσεις αγριόχοιρων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στα οικόσιτα γουρούνια ελευθέρας βοσκής που ζευγάρωναν με τους αγριόχοιρους, δημιουργώντας ημίαιμους απογόνους και αυξάνοντας τον πληθυσμό τους.

Οι επιδρομές των αγριόχοιρων στις καλλιέργειες ξεκινούν από τη σπορά ακόμη, καθώς τρώνε τους σπόρους ενώ, στη συνέχεια καταστρέφουν και τα νέα βλαστάρια, δήλωσε σε τοπικά μέσα η αγρότισσα Μαλαματή Πέσσιου από την Αναρράχη Κοζάνης. Ερχόμαστε το βράδυ για να ποτίζουμε και πάντα συναντάμε αγριόχοιρους, προσθέτει, οι οποίοι έχουν πλήρως εξοικειωθεί με τον άνθρωπο και δεν απομακρύνονται.

Να σημειωθεί ότι δεν αποζημιωνόμαστε από τον ΕΛΓΑ για αυτές τις καταστροφές ενώ το δασαρχείο δεν έχει επέμβει μέχρι στιγμής. Εμείς ζητήσαμε και την παρέμβαση των κυνηγών αλλά επίσης δεν έχουμε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, επισήμανε. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να λυθεί το θέμα μπορεί να χάσουμε ως και το μισό της παραγωγής, καταλήγει η κα Πέσσιου.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία