BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μέτρα για τις ζημιές από αγριογούρουνα ζητάνε αγρότες στην Σάμο

Mε έγγραφό της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου προς τα αρμόδια υπουργεία, υπηρεσίες και τοπικούς φορείς γνωστοποιεί τα προβλήματα που έχουν μεταφέρει κατ΄ επανάληψη οι αγρότες του νησιού και αφορούν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους από τα αγριογούρουνα.

agriogourouna2

40
0

Η τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο, στις 17 Ιουλίου και οι πολλαπλές πιέσεις του απέφεραν αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη την απάντηση που έλαβαν από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, καθώς και τα μέτρα που προτείνουν στους αρμόδιους φορείς. Συγκεκριμένα προτείνεται:

1. Μαζική παγίδευση με διανομή του κρέατος σε ευάλωτες ομάδες

2. Κίνητρα για τη συγκρότηση κυνηγετικών ομάδων

3. Επικήρυξη του είδους

4. Αποζημίωση των πληγέντων

5. Ένταξη στον κανονισμό του ΕΛΓΑ των καταστροφών από το είδος

6. Χρηματοδότηση μέτρων μείωσης του πληθυσμού και αποκατάστασης των καταστροφών από την πολιτεία

Οι αγρότες, όπως αναφέρουν, αναμένουν επίσημες απαντήσεις και αποφασιστικές πρωτοβουλίες και από τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως Περιφέρεια, Δασαρχείο, Υπουργείο, Βουλευτή, Δήμους κ.α. οι οποίοι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, δεν τους έχουν δώσει καμία απάντηση.

Τονίζουν ότι “πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι αγρότες καταστρέφονται και θα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο χειμώνας αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Ζητούν από τους παραγωγούς και όσους υφίστανται ζημιές να δηλώνουν απαραίτητα την καταστροφή στη Δ/νση Γεωργίας του νομού, καθώς και να επικοινωνούν με τον σύλλογο ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών”.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία