BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καύσωνας προκαλεί μεγάλες ζημιές σε σταφύλια και σταφίδα στην Ηλεία

Το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που σημειώθηκε τον Ιούλιο, διαπίστωσε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, κατά τη διάρκεια περιοδείας την 1η Αυγούστου, σε χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Ωλένης και Ιάρδανου.

KANNHS-STAFIDA-3-e1722590525292

39
0

Ο δήμαρχος Πύργου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Οδοποιίας, Σπύρο Κωνσταντόπουλο και τον γεωπόνο του δήμου Αθανάσιο Κατσαρό, επισκέφθηκε το Καράτουλα, το Σόπι, το Χειμαδιό και τη Βροχίτσα, όπου διαπίστωσαν την καταστροφή στις καλλιέργειες της κορινθιακής σταφίδας και του αμπελιού.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι παραγωγοί, χρειάστηκε να ξεκινήσουν τη συγκομιδή τουλάχιστον είκοσι ημέρες νωρίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην περιοχή, με άμεση συνέπεια να υπάρξουν μεγάλες απώλειες στην παραγωγή και στην απόδοση του ξηρού προϊόντος.

Μετά τη σύνταξη της γνωμοδότησης από τον γεωπόνο του κ. Κατσαρό, ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής θα στείλει επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Τσιάρα, την οποία θα κοινοποιήσει και στον ΕΛΓΑ, όπου μέσω της οποίας ζητά την άμεση αποστολή γεωπόνων για εκτιμήσεις της ζημιάς που έχει υποστεί η παραγωγή.

Πηγή: ertnews.gr 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία