BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκινούν οι έλεγχοι στις μονάδες εκτροφής αιγοπροβάτων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Με την συνδρομή των κτηνιάτρων της Περιφέρειας και μόνο, θα ξεκινήσει η κλινική επισκόπηση των μονάδων εκτροφής των Αιγοπροβάτων, για τον εντοπισμό τυχόν συμπτωμάτων του ιού της πανώλης στην ΑΜ-Θ.

provata_2

29
0

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα χθες (σσ 6 Αυγούστου) στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δ/ντης της Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ, Νίκος Φωτεινιάς, έδωσαν το παρών Κτηνίατροι από την Ξάνθη και από άλλες υπηρεσίες, και ξεκίνησε η κλινική επισκόπηση των μονάδων εκτροφής αιγοπροβάτων που είναι κοντά σε αυτή που παρουσίασε θετικό δείγμα , ή είναι ύποπτες για εκδήλωση πανώλης.

Από την κλινική εξέταση θα εξαιρεθούν οι εκτροφές του ορεινού όγκου, κυρίως στην Θράκη, καθώς οι Κτηνοτρόφοι εκεί κάνουν οι ίδιοι αναπλήρωση του κοπαδιού τους και δεν αγοράζουν ζώα από άλλες εκτροφές η χώρες.

«Περίπου για ένα μήνα οι Κτηνοτρόφοι όλοι θα πρέπει να έχουν τα ζώα τους έγκλειστα, να μην ανταλλάσσουν ζώα, ή να φέρνουν ζώα από άλλες περιοχές, με το βλέμμα να παραμένει στο πως θα θωρακισθεί η χώρα από εδώ και μετά, προκειμένου να μην συμβούν και πάλι τα ίδια», είπε ο κ. Φωτεινιάς.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία