BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μειωμένη κατά 70% η παραγωγή μελιού φέτος στη Ροδόπη

Μείωση κατά 70% της παραγωγής του μελιού καταγράφουν οι μελισσοκόμοι φέτος στη Ροδόπη και σε άλλες περιοχές, λόγω της ξηρασίας, των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και των βοριάδων που επικρατούσαν από τις αρχές Ιουλίου.

melissokomia-apo-tin-anoixi-perimenan-alla-ta-xalase-o-kairos

25
0

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης, Στέλιος Κεχαγιάς. Επιπλέον, πρόσθεσε πως λόγω της κλιματικής αλλαγής, χρειάζεται να εφαρμοσθούν άλλες τεχνικές, για τις οποίες θα πρέπει να ενημερωθούν οι μελισσοκόμοι.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Ροδόπης διοργανώνει στις 9 Αυγούστου το απόγευμα σεμινάριο για μελισσοκόμους, στην πρώην Νομαρχία Ροδόπης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο τίτλος του Σεμιναρίου είναι «με την ματιά ενός επαγγελματία» και εισηγητής θα είναι ο Μόσχος Ντώνιας, ένας μελισσοκόμος με μεγάλη εμπειρία. Στο σεμινάριο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν πολλοί μελισσοκόμοι και νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα από ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, όπου υπάρχουν σκέψεις για ίδρυση Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων ΑΜ-Θ, η οποία θα διεκδικεί ικανοποίηση στα αιτήματα του κλάδου.

Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης, ανέφερε πως οι μελισσοκόμοι που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου πέρυσι, περιμένουν ακόμα την οικονομική βοήθεια της τάξης των 128.000 ευρώ σε ζωοτροφή. Όπως δήλωσε ο κ. Κεχαγιάς, το κονδύλι βρίσκεται στην περιφέρεια και, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, δεν φτάνει στους μελισσοκόμους.

Πρόσθεσε, ακόμα, πως ο Μελισσοκομικός Σύλλογος είχε παραδώσει μια έρευνα που έκανε ο καθηγητής Μελισσοκομίας, Ανδρέας Θρασυβούλου, βάσει της οποίας θα μπορούσαν να επιχορηγηθούν με 8 ευρώ ανά κυψέλη, οι Έλληνες μελισσοκόμοι, από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όπως έπραξαν Κύπρος και Βουλγαρία. «Στην δική μας περίπτωση η έρευνα έμεινε στο συρτάρι του πρώην υφυπουργού, Σταύρου Κελέτση. Χρειαζόταν ένα πρωτόκολλο και μια αποστολή στο αρμόδιο γραφείο της ΕΕ. Οπότε θα ξεκινήσουμε εκ νέου την προσπάθεια με αυτούς που έχουν αναλάβει τώρα», υπογράμμισε, καταλήγοντας ο κ. Κεχαγιάς.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία