BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Θανάτωση 975 ζώων στον Έβρο εξαιτίας κρουσμάτων ευλογιάς

Σε σφαγή οδηγήθηκαν 975 αιγοπρόβατα στον Έβρο λόγω των κρουσμάτων ευλογιάς που εμφανίστηκαν χθες στην περιοχή, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι στις κτηνιατρικές μονάδες του νομού.

sheep_5

0
0

Η διαδικασία θανάτωσης των συνολικά 975 ζώων σε ολόκληρο το νομό Έβρου, μετά από την επιβεβαίωση των τεσσάρων υπόπτων δειγμάτων για τη νόσο της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, που στάλθηκαν για εργαστηριακή εξακρίβωση στην Αθήνα, στις αρχές της εβδομάδας. Πρόκειται για τα ζώα των εκτροφών όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε μία μονάδα στην περιοχή της Ορεστιάδας και σε τρεις στο νότιο τμήμα του νομού. Η γεωγραφική κατανομή των συγκεκριμένων τεσσάρων εκτροφών βρίσκεται κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.

Εξ αρχής τέθηκαν σε ισχύ προληπτικά μέτρα όπως η απαγόρευση εξόδου ζώντων ζώων, κρεάτων, πτωμάτων ζώων, ζωοτροφών, υλικών, απορριμμάτων, περίφραξη των εγκαταστάσεων και εγκατάσταση απολυμαντικής τάφρου για τα οχήματα, τακτικός καθαρισμός και απολύμανση των εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Μετά από την επιβεβαίωση των θετικών κρουσμάτων, στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων εκτροφών δημιουργούνται ζώνες προστασίας τριών χιλιομέτρων, επιτήρησης δέκα χιλιομέτρων και ζώνες ευρύτερης επιτήρησης.

Η διαδικασία των κλινικού ελέγχου σε κοπάδια του νομού συνεχίζεται από τις κτηνιατρικές αρχές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ  ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ, Νίκος Φωτεινιάς, ο οποίος δήλωσε πως το πολύ σε δέκα μέρες, θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων εγκλεισμού των ζώων αλλά και διακίνησής τους και μεταφοράς τους.

Πηγή:Ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία