BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αναθεώρηση της πολιτικής αποζημίωσης ΕΛΓΑ ζητά μεταξύ άλλων ο αγροτικός σύλλογος Ημαθίας στο συλλαλητήριο στις 7 Σεπτέμβρη

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας καλεί τους αγρότες και τις αγρότισσες σε μαζικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη. Το συλλαλητήριο έχει ως στόχο να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και να πιέσει για την αναγκαία αναθεώρηση της πολιτικής αποζημίωσης του ΕΛΓΑ.

agrotes-exo-apo-deth1

75
0

Η απόφαση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου προήλθε από τη συνάντηση της αντιπροσωπίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου «Πιερίων» Ημαθίας με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ στη Βέροια. Στη συνάντηση, αναδείχθηκε η αδυναμία του ΕΛΓΑ να καλύψει τις ζημιές από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις και τις υψηλές θερμοκρασίες, που έχουν σοβαρές συνέπειες για τις καλλιέργειες και το εισόδημα των αγροτών.

Ο Αγροτικός Σύλλογος ζητάει την άμεση αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να:

  1. Αναγνωρίζει ζημιές από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις ασθένειες σε όλα τα στάδια της καλλιεργητικής περιόδου.
  2. Αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  3. Διασφαλίζει έγκαιρη αποζημίωση για τις ζημιές που προκύπτουν.

«Το συλλαλητήριο αποτελεί για εμάς τους βιοπαλαιστές αγρότες σταθμό και παράλληλα αφετηρία νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την επιβίωσή μας», αναφέρει ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση. «Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο. Ώρα αναχώρησης 3:30μμ. από την πλατεία ωρολογίου, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη. Συμμετοχές στο τηλέφωνο : 6937416507».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία